Yabancılar Türkiye'de yatırım için en çok nereyi tercih ediyor?

Yıllık 10 milyonun üzerinde turisti ağırlayan bir tatil beldesi olarak ün kazanmış ve zaman içinde yabancılar için cazip bir yaşam yeri haline gelen Antalya'da, yabancı yatırımcı sayısı arttı ve şu anda 6,108 yabancı şirket bu bölgede faaliyet gösteriyor.

Güncelleme:

Kentteki yabancı yatırımcıların ülkelere göre dağılımına bakıldığında, Ruslar bu listede ilk sırayı alıyor ve yabancı şirketlerin %20'sini oluşturuyor. Yabancı firmaların dağılımına göre, Rusya'nın yanı sıra Almanya, İran, Azerbaycan ve Ukrayna gibi ülkeler de önemli yatırımcılar arasında yer alıyor.

En fazla yatırım perakende de

Yabancılar, en fazla yatırımı toptan ve perakende gıda pazarlaması sektörüne yapmıştı, ve bu sektörde 495 şirket bulunuyor. İlk beş yatırım tercihi toptan ve perakende gıda pazarlamasının yanı sıra gayrimenkul faaliyetleri, inşaat faaliyetleri, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve diğer rezervasyon hizmetleri ile tarımsal ürünlerin ticareti sektörlerinde yoğunlaştı. 

Yabancılar Türkiye'de yatırım için en çok nereyi tercih ediyor?  resim: 0

Bu yıl Antalya'da toplamda 666 yeni şirket kuruldu, Rusya kaynaklı kurulan şirket sayısı aylık olarak 222'ye ulaştı. İran, Almanya, ve Ukrayna vatandaşları da şirket kurma konusunda aktif rol oynadı.

Antalya, Türkiye'de yabancıların iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alıyor ve aynı zamanda yabancıların en fazla konut aldığı kent konumunda. Yabancılara yönelik konut satışında da lider, bu yılın ekim ayına kadar 10,372 konut yabancılar tarafından satın alındı Özellikle geçen yıl Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan yoğun konut satışı, bu yıl biraz geriledi, ancak hala yabancılar için cazip bir konut piyasasına sahip.

Etiketler Antalya
Yorumlar
Kalan Karakter 800