Warren Buffett'tan yeni yatırım: 13 milyar doların üzerinde harcama...

Warren Buffett'ın şirketi, ABD'nin en büyük şirketleri arasında yer alan bir kamyon durağı işletmesinden gelir ve personel sayısı açısından pay satın aldı.

Warren Buffett'ın şirketi, kısa bir süre önce gelir ve çalışan sayısı bakımından ABD'nin önde gelen şirketleriyle rekabet eden bir firma ile ortaklık kurdu. Geçtiğimiz hafta, ünlü yatırımcının şirketi, Pilot Travel Centers'ın son %20'sini satın alarak portföyüne bu kamyon durağı zincirini ekledi. Bu hamleyle birlikte, Geico, Duracell ve Dairy Queen gibi iştiraklara yapılan harcamaların toplamı muhtemelen 13 milyar doların üzerinde.

Forbes'un 2022 yılında yaptığı sıralamaya göre, Pilot, yıllık gelir açısından ülkenin en büyük beş özel şirketi arasında yer aldı. Cargill, Koch Industries, Publix ve Mars'ın ardından beşinci sıraya yerleşti. Şirket, 2022 yılında 55 milyar dolar gelir elde ederek, yıl sonunda tahmini 70 milyar dolarlık bir gelir elde etti.

Birçok şirketi geride bıraktı

Bu gelir rakamı, Pilot'u o yılki gelirine göre S&P 500'ün ilk 100 şirketi arasında Boeing (67 milyar dolar) ve IBM'in (61 milyar dolar) önüne yerleştirdi. Pilot'un 2022 geliri, Nike (47 milyar dolar), Coca-Cola (43 milyar dolar), Starbucks (32 milyar dolar), Netflix (32 milyar dolar) ve McDonald's (23 milyar dolar) gibi büyük kurumsal şirketlerin gelirini muhtemelen gölgede bıraktı.

Pilot ayrıca, 2022 itibariyle 26.000'den fazla kişiyi istihdam ediyor.
 
 
 
 

Etiketler Warren Buffett
Yorumlar
Kalan Karakter 800