Warren Buffett'tan Yatırım Fikirleri

En başarılı yatırımcı Warren Buffett’tan en iyi yatırım fikirleri:

1 3 Basit yatırımları tercih edin
Basit yatırımları tercih edin

Buffet, anlamadığı işlerden kaçınmasıyla ünlüdür. Buffett, 2014 yılında hissedarlarına yazdığı mektupta, tercih ettiği iş türlerinin kriterlerini ortaya koydu. Bir yönergesi yalnızca "basit işletmelere" yatırım yapmasıyla ünlüdür. İşin içinde çok fazla teknoloji varsa, bunu anlamayacağımızı, gözden bir şeylerin kaçacağını söylerdi. Bu nedenle, örneğin, kripto para birimlerini veya türevlerini anlamıyorsanız, uzak durun. 

2 3 Kaliteli ama ucuz satın alın
Kaliteli ama ucuz satın alın

Buffett'e göre, bir yatırım ancak fiyat doğruysa iyi değeri temsil eder. Warren Buffet: "İster çoraptan ister hisse senedinden bahsediyor olalım, kalitesi düşük olan malları satın almayı seviyorum." Yerleşik ve finansal olarak istikrarlı hisse senetleri olarak kabul edilen mavi çip stokları, genellikle bir değer yatırımı olarak kabul edilir. Ancak, performanslarına olan daha geniş güveni yansıttıkları için fiyatları da yüksek olabilir.

Mavi çipli hisse senetleri önemli bir indirimle işlem gördüğünde, çekici olan 'işlenmiş' kaliteli yatırım türünü temsil edebilirler.

3 3 Uzun vadeli yatırım yapın
Uzun vadeli yatırım yapın

Warren Buffet dikkatli bir yatırımcıdır. Dürtüsel kararları en aza indirdiği için gününün çoğunu düşünerek ve okuyarak geçirir. Bu yaklaşım doğrultusunda, birçok profesyonel para yöneticisinin de genel olarak önerdiği, uzun vadeli yatırımları elde tutmayı destekler.

Ancak Buffet, uzun vadeli yatırım yaklaşımını bir adım öteye taşıyor. “Mükemmel yönetime sahip seçkin işletmelerin bölümlerine sahip olduğumuzda, en sevdiğimiz elde tutma dönemi sonsuza kadar sürer” diyor. Tabii ki Buffet, kaliteli yatırımlardan da bahsediyor. Yatırımlarınız kaliteli ve ufkunuz sonsuz olduğunda birçok şeyi aşabileceğinizi söylüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800