Ünlü yatırım bankasından ons altın tahmini; 2.500 dolara çıkacak!

Merkezi ABD’de olan yatırım bankası JP Morgan’ın Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva, ons altın fiyatlarının bu yıl 2.500 dolar olacağı yönünde tahminde bulundu. İşte detaylar…

Güncelleme:

Türkiye’ de olduğu gibi Küresel düzeyde altın fiyatları artmaya devam ediyor. Kuyumcularda bu sabah gram altın 2.430 lira, çeyrek altın 4.075 lira, tam altın 16.374 lira ile günü karşıladı. Küresel piyasada ise ons altın fiyatı şuan 2.168 dolar. Peki yıl sonunda altın fiyatları ne olacak?

ABD’li yatırım bankası JP Morgan’ın analistlerine göre ise altındaki yükseliş devam edecek. Türkiye’ de enflasyonla mücadele devam ederken döviz ve altın fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Aynı durum küresel anlamda da devam ediyor.

Yıl sonunda ons başına 2 bin 500 dolar olacak

Altın, JP Morgan Chase & Co. Küresel Emtia Araştırma Başkanı Natasha Kaneva'ya göre, fiyatının bu yıl ons başına 2 bin 500 dolara ulaşma ihtimali var. Natasha Kaneva, Bloomberg’e yaptığı açıklamasında külçenin Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.195 doları görmesinin ardından "2 bin 500 doların bir olasılık olduğuna inanıyoruz. Çünkü piyasa aşırı heyecanlanma eğiliminde” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları artmaya devam ediyor

Türkiye’ de olduğu gibi Küresel düzeyde altın fiyatları artmaya devam ediyor. Kuyumcularda bu sabah gram altın 2.430 lira, çeyrek altın 4.075 lira, tam altın 16.374 lira ile günü karşıladı. Yıl sonunda ons başına 2 bin 500 dolar olacağı düşünülüyor.

Kaneva, bu fiyat hedefine ulaşılması için ihtiyaç duyulanları ise şu sözlerle ifade etti: "Enflasyonda ve iş sayılarında ılımlılığın devam ettiğine ve ABD Merkez Bankası'nın gerçekten kesinti yaptığına dair teyitlere ihtiyacımız var"

Yorumlar
Kalan Karakter 800