Takipçi sayısını organik büyütme taktikleri!

COVID-19 ABD'yi vurduğunda, Kar Brulhart bir sağlıklı yaşam merkezinin sosyal medya ve kurumsal iş birliklerinden sorumlu yöneticisi olarak çalışıyordu.

COVID-19 ABD'yi vurduğunda, Kar Brulhart bir sağlıklı yaşam merkezinin sosyal medya ve kurumsal işbirliklerinden sorumlu yöneticisi olarak çalışıyordu. Şirket battığında, Brulhart sosyal medya, halkla ilişkiler ve küresel büyümeye olan tutkularını aynı anda karşılayabilecek yeni bir iş aradı.

Ocak ayında, kendi adını taşıyan bir sosyal medya stratejisi ajansı kurdu ve ABD Nüfus Sayım Bürosu verilerine göre sayısı 2021'de 5,3 milyonu bulan kendi işini kuran Amerikalıların arasına katıldı. Brulhart, Insider’a son sekiz yılda öğrendikleri ve küçük işletmelerin organik olarak takipçi sayılarını nasıl artırabileceklerini anlattı.

1- KARAKTER BÜTÇENİN ÜSTÜNDEDİR

Kişilik, elinizdeki yüklü bir paradan çok daha ağır olabilir. Sosyal medya için büyük bütçe ayıramayan küçük işletmeler Instagram ya da Tiktok gibi kullanıcı odaklı bir platformda cazip kampanyalar hazırlamaya odaklanmalılar. Ayrıca hem küçük hem de büyük işletmelerin takip etmesi gereken küçük taktikler de yok değil. 

“Kişiliğinizi, temel değerlerinizi ve sosyal meselelere karşı tavrınızı göstermek marka iletişimi açısından son derece önemlidir, tıpkı geçmişte küçük markaların uyguladığı metodlar gibi.” 

2- VİDEO KRALDIR

Küçük bir bütçe ile de olsa video kraldır. Küçük işletmeler, sosyal medya stratejileri söz konusu olduğunda bu konuya özellikle odaklanmalılar.

“2014’te sosyal medyaya ilk girdiğimde video kraldı, ama o zamanlar video içerikleri şirket websitelerinde ve Youtube’da bulunuyordu -Instagram ya da Twitter’da videolara rastlanmazdı.”

Video içerikler, bir markanın ethosunu, estetiğini, mesajını ve bilgisini paylaşmanın son derece etkili bir yoludur.

3- SPESİFİK ANALİZLER BÜYÜME İÇİN YOL GÖSTEREBİLİR

Mantıksal analizler, içeriğinizin erişimini ve satışlarınızı arttırmak için sağlam bir yol gösterir. Şirketinizin “hedef”leri hangi analitiği izlemenin mantıklı olacağını size zaten söyler.

Yapılan analizin bilincinde olmak, platformun algoritmasının neyi sürdürdüğü ve takipçilerin neye çekildiği konusunda bilgi verir.

“Bir içerik üreticisi ya da diğer markalar ile iş birliği kurma niyetinde olan bir şirket sahibi iseniz “bağlılık oranı”nın sizin için çok önemli olduğunu bilmelisiniz.” 

4- INSTAGRAM VE TIKTOK

Tiktok’un tonlarca kullanıcısı olmasına rağmen Instagram işletmeler özelinde hala güçlü bir sosyal medya opsiyonu olarak yerini koruyor.

Mesela, Instagram’daki tagler ürünlerin postunu direkt olarak online mağazalara linkleyebilmeleri ve direkt satış sağlayabilmeleri için markalara büyük bir fırsat sunuyor. 

Tiktok’un algoritması ise kullanıcıların çok daha hızlı bir şekilde büyüyebilmelerine izin veriyor. Ek olarak, buradaki içerikler çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabiliyor.

Bu farklar göz önüne alındığında hangi uygulamayı kullanmayı seçeceğiniz ise tamamen şirketinizin hedeflerine bağlı: Farkındalık ya da Satış.

Çalışanların Zam İstemeden Önce Akıllarında Tutmaları Gereken Dört Şeyİşte çalışanların zam istemeden önce akıllarında tutmaları gereken dört şey:

 

Etiketler Sosyal Medya
Yorumlar
Kalan Karakter 800