Paranın gizli enerjisinin kilidi nasıl açılır?

Finansal bakış açılarınızı güncelleme ve onları bugün olduğunuz kişiyle uyumlu hale getirme sürecinde yazımızdaki adımlar size rehberlik edecek. Eski korkuları; taze, ilham verici düşüncelerle değiştirmek, parayla olan ilişkinizi şekillendirecek.

Para Diyaloğunuza Dikkat Edin

Bütün gün kendi kendimizle konuşuyoruz. Yazar Michael Singer, bu zihinsel gevezeliği "iç oda arkadaşımız" olarak adlandırıyor. Çoğu zaman, oda arkadaşının ne söylediğine fazla dikkat etmeden gevezelik etmesine izin veririz. Para hikayenizi yeniden yazmanın ilk adımı, içinizdeki “oda arkadaşınızın” size para hakkında söylediklerinin bilincine varmak. Oda arkadaşınız aşağıdaki düşüncelerden herhangi birini fısıldıyor mu?

  • Yeterli paran yok.
  • Bunu asla karşılayamayacaksın.
  • Para istemek açgözlülüktür.
  • Para konusunda iyi değilsin.
  • Para kazanmanın tek yolu çok çalışmak ve fedakârlık yapmak.
  • Parayla uğraşmak çok zor.

Para konusunda endişelenmenize gerek olmayan bir noktaya gelmeniz gerekiyor.

Tekrar eden fikirleri fark etmeye başladığınızda, bunları yazın. Düşünceleri değiştirmekle uğraşmayın. Sadece onlar hakkında bir farkındalık yaratın.

Alışılmış Düşünce Kalıplarına Meydan Okuyun

Hikayenizi yeniden yazmak, artık mevcut değerlerinizi yansıtmayan eski inançlardan kurtulmak anlamına gelir. Yinelenen finansal düşüncelerinizi yazdıktan sonra, geleceğiniz için sahip olduğunuz vizyonla hangilerinin uyumlu olduğunu görmenin zamanı geldi.

Birinci adımda yazdığınız her ifade için kendinize şu soruları sorun:

  • Bu fikri ben mi yarattım yoksa başka birinin inançlarının bir ürünü mü?
  • Bu düşünce kesinlikle doğru mu? Eğer öyleyse, nasıl bilebilirim?
  • Bu inanç bana şimdi ve gelecekte hizmet edecek mi?
  • Bu fikir, olmak istediğim kişiyle örtüşüyor mu?

Yeni Düşünceler Üretin

Hikayenizi kişisel inançlarınızla uyumlu olacak şekilde yeniden yazmanız için sizi teşvik eder. Para hakkında sahip olmak istediğiniz duyguları tanımlayan kelimeleri not alarak başlayın. Örnekler güvenlik, barış, cömertlik, zenginlik ve bolluğu içerebilir.

Tarif ettiğiniz her duygu için kendinize iki soru sorun:

  • Bu deneyimi yaratmada benim rolüm nedir?
  • Bu deneyimi bana getirmede Evrenin rolü nedir?

Her zaman yapmanız gereken bir şey olduğunu ve Evrenden buna karşılık gelen bir yanıt olduğunu göreceksiniz. Örneğin, cömertliğin değerini düşünüyorsanız, cömertçe (kendi payınızı) verirseniz, yaşamınıza beklenmedik şekillerde (Evrenin payı) para aktığını keşfedebilirsiniz.

Olumlamalar Yapın

Kişisel olumlamalarınızı oluşturmak için, üçüncü adımda yazdığınız her duygu kelimesinin önüne "Ben" kelimesini koyun: "Güvendeyim ben, huzurluyum ben, cömertim ben, zenginim ben…’’ Özsel doğanızda, aslında tüm bu nitelikleri somutlaştırdığınızı unutmayın.

Örneğin, “Cömertçe verdiğimde, evren hayatıma beklenmedik bir gelir getiriyor.”

Doğrularını şimdiki anda hissederek, gün boyunca olumlamalarınızı tekrarlayın. Ne zaman eski para hikayenizden aklınıza gelen düşünceleri fark ederseniz, olumlamalarınızı derin bir dikkatle tekrarlayın. 

Geçmişteki para sorunları asla parayla ilgili değildi. Onlar sadece bilincinizin bir yansımasıydı. Paranın gizli enerjisinin kilidini açmak, yalnızca paraya getirdiğiniz bilinci değiştirmenizi gerektirir. Gün boyunca, sayısız düşünce parayı nasıl kazandığınızı, harcadığınızı, biriktirdiğinizi ve paylaştığınızı etkiler. Eksiklik, sınırlama ve mücadele düşüncelerini bolluk, cömertlik ve kolaylık düşünceleriyle değiştirerek parayı kendinize çekeceksiniz.

Zihniniz şükranla dolduğunda ve gözleriniz her yerde evrenin bolluğunu gördükçe, finansal ortamınız otomatik olarak bilinçteki değişimi yansıtacak. Finansal görünümünüz de dahil olmak üzere hayatınız, yarattığınız güzel, canlı ve destekleyici hikayeyi ortaya çıkaracak.

Hedeflerin için yolun neresindesin? Hayatımızın enerjisini yükseltmenin yollarını arıyoruz. Peki kaçını gerçekleştirmek için harekete geçtik? Bu yıl daha hızlı harekete geçmek ve geleceğini güvence altına almak için aşağıdaki ipuçlarına göz atın.

 

 

 

Etiketler Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800