Para şansını artırmak için neler yapılmalı?

‘Para şansım hiç yok’ demeyin, çünkü olumsuz bakış açısı talih kuşunu da sizden uzaklaştırır. Para şansını artırmak aslında elinizde. Önemli olan doğru zamanda doğru yerde olup, şansın sizi bulmasına izin vermeniz. Peki para şansımız artırmak için neler yapabiliriz?

Güncelleme:

İLİŞKİLERİNİZİ GELİŞTİRİN

Talihi kurduğunuz sosyal ilişkilerle doğrudan ilgilidir. Bulunduğunuz çevrede ortaya çıkacak olası kazanç eninde sonunda sizi de etkileyecektir. Başarıya odaklı, bir amaca yönelen ve kazanmayı ilke edinen bir ekibe katılırsanız, şansınız da artacaktır. Talihli bir kişi olmak için kuvvetli ilişki ağı kurup, bunu sürdürmeye odaklanın. Yeni yaşantılara ve deneyimlere açık olun, dahil olduğunuz çevreyle birlikte yatırım fırsatlarını ıskalamayın.

PLAN YAP, HAREKETE GEÇ

Elbette her hayal gerçeğe dönüşmez ama büyük zaferler de kurulan hayallerle kazanılır. Beklentileriniz, idealleriniz ve amacınız için hedefler belirleyin ve bu ideallerin gerçekleşmesi için ümitvar olun. Unutmayın talihli kişiler; hedeflerini gerçekleştirmek için plan yapar ve harekete geçer. Başarı şansı düşük de olsa, amaçlarına ulaşmak için gayret eder ve başarısızlık durumunda da mücadeleye devam eder. Başkalarıyla girdikleri etkileşimin de başarılı olacağına inanır.

YAPICI ADIMLAR ATMAK

Ünlü filozof Nietzsche’nin ‘Beni öldürmeyen acı güçlendirir’ sözünde olduğu gibi, talihinizin kötü olduğunu düşündüğünüz durumlardan dersler çıkarıp, bunu gelecekte şansınızı artırmak için kullanın. Kötü talihin olumlu tarafını görüp buradan fırsat çıkartmaya çalışır, olumsuz bir durumun uzun dönemde olumluya hizmet edeceğine inanırsanız hayattaki şansınız da hayata bakış açınız da değişecektir. Sürekli kötü durumdan ve talihsizlikten şikâyet etmeniz siz hiçbir şey kazandırmayacaktır. Diğer yandan kötü durumlara hazırlıklı olmak sizi güçlendirecek, yapıcı adımlar atmak da şansınızı artıracaktır.

İYİLİK VE MUTLULUK

Olumsuz enerjiden sıyrılın. Sürekli olumsuzluklara takılıp bu durumları büyütürseniz kara bulutlar üzerinizden hiç dağılmaz. Oysaki talihli kişiler değiştiremeyecekleri koşulları kabul eder ve çevrelerindeki kişilerin hayat enerjisini olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınırlar. Çevresindeki insanlara, kendilerini değersiz hissettirecek açık ya da örtük mesajlar vermekten kaçının ve kendilerini iyi hissetmelerine yol açacak açık mesajlar verin. İyilik ve mutluluk şansın kapısını aralayan en önemli haldir.

Parayı neden yönetemiyoruz. Ne yapmalıyız?Parayı neden yönetemiyoruz. Ne yapmalıyız?Neden tökezlediğimizi bilmek, paramızı, güvenimizi daha iyi yönetmek ve finansal geleceğimizin kontrolünü elimize almak için eyleme geçirilebilir adımlar atmanın anahtarlarından biridir. Peki bütçeler neden başarısız olur? İşte nedenler:

 

Etiketler Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800