Morgan Stanley ve JPMorgan'dan yatırım tavsiyesi!

Morgan Stanley ve JPMorgan, yatırımcılara beş yıllık ABD tahvillerine yönelmelerini önererek, Hazine tahvillerinde bir toparlanma beklediklerini belirttiler.

İki büyük Wall Street firması, yatırımcıların mayıs ayından bu yana en kötü düşüşü yaşamalarının ardından beş yıllık ABD tahvillerine yönelmelerini öneriyor. Morgan Stanley, gelecek haftalarda açıklanacak verilerin beklenenden düşük olabileceği ihtimaline dayanarak Hazine tahvillerinde toparlanma potansiyeli görüyor. JPMorgan ise getirilerin en son Aralık ayında gördüğü seviyelere ulaşmasının ardından yatırımcılara beş yıllık tahvil alımını tavsiye ediyor. Ancak, piyasaların merkez bankası faiz indirimlerine erken başlamak konusunda hala çok agresif fiyatlandırma yaptığı konusunda uyarıda bulunuyor.

BloombergHT'nin aktardığına göre, Morgan Stanley'nin küresel makro strateji başkanı Matthew Hornbach dahil analistler, 20 Ocak tarihli bir notta, "Bu, satın almak istediğimiz 'düşüş'. Daha az mali destek ve çok daha soğuk havayla birlikte, Şubat ayında açıklanan ABD faaliyet verilerine yönelik aşağı yönlü riskler var" ifadelerini kullandılar.

22 baz puan yükseldi

Beş yıllık ABD tahvil faizleri geçen hafta, 19 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 22 baz puan yükseldi. Bu durum, piyasa katılımcılarının bu yıl Fed'in faiz oranlarını düşüreceği beklentilerini azaltmalarına neden oldu.

Salı günü başlayacak olan bir sonraki ABD Hazine borçlanma ihaleleri, iki, beş ve yedi yıllık tahvilleri de içererek, piyasanın bu segmentlerde getiriler üzerinde yukarı yönlü baskıya maruz kalmasına yol açıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800