Mehmet Şimşek uyardı: “Borsa, oyun alanı değildir!”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı Finansal Okur Yazarlık Platformu tanıtım toplantısında dinleyenlere yatırım tavsiyelerinin yanı sıra enflasyonun gerileyeceği müjdesini verdi.

Yatırım araçları her geçen gün çeşitlenirken finansal okuryazarlık da aynı oranda önem kazanıyor.
Ankara’da gerçekleştirilen Finansal Okuryazarlık Platformu lansmanına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu sözleriyle konunun önemine vurgu yaptı:
“"Finansal okuryazarlık; sayısal okuryazarlık ve geleneksel okuryazarlıktan sonra en önemli beceridir."


Ayrıca Şimşek dinleyenleri kolay yoldan para kazanma tekniklerine ve bilinçsizce yapılan borsa yatırımlarına karşı da uyardı.
“Vatandaşımız 'Borsa'da oynuyorum' diyor. Burası bir oyun alanı değil. Nihayetinde bir yatırım kararı veriyorsunuz. O nedenle bizim bilgiye dayalı, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım. Borsa'da hisseniz yoksa ve kripto paraya bulaşmayacaksanız da finansal okuryazarlık aslında önemli. Her şeyin bir alternatif zaman maliyeti var. Yatırım işi hangi ölçekte olursa olsun bilgiye analize dayalı olmak zorundadır.”


Bunun yanı sıra Şimşek finansal okuryazarlık eğitiminin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini belirterek müfredat düzenlemeleriyle ilgili MEB’le çalıştıklarını da belirtti.
“Finansal okuryazarlık aslında bizim temel eğitimimizin bir parçası olmak zorunda. Orta Vadeli Programda Milli Eğitim Bakanlığı programında vurguluyoruz. Önümüzde Sermaye Piyasaları Kurumu ile Milli Eğitim arasındaki protokollerle müfredata konulması konusunu istişare ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla birlikte ne yapılabilir konusunda da ayrı bir çaba var.”

Bakan Şimşek enflasyonda hedeflenen gerilemeyle ilgili de şunları söyledi:
“Bizim dezenflasyon programımız başarılı bir şekilde uygulanıyor. Mayıs ayında yıllık enflasyon yükselmeye devam edecek. Sürpriz olmasın. Mayıs ayında yıllık enflasyon zirveye çıkacak. Ondan sonra attığımız adımlar ve gelirler politikasının desteği enflasyon en hızlı şekilde yılın sonunda 30'li seviyeye gelir. Bir sonraki yıl 10'lu, bir sonraki yıl tek haneye ve bir sonraki yıl ise düşük tek haneli düzeye gelecek.”

Vatandaşları finansal yatırımlar hakkında bilinçlendirmeyi hedefleyen Finansal Okuryazarlık Platformu’nun sunduğu sertifika programlarına katılım ücretsiz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800