Koronavirüs Döneminde Zenginler Servetlerine Servet Mi Kattı?

Danışmanlık firması PwC ve İsviçre bankası UBS’in hazırladığı rapora göre; Koronavirüs salgını döneminde zenginlerin varlıkları daha da arttı. Dünyadaki 2 bin 189 milyarderin toplam varlığı 10.2 trilyon dolara (8.7 milyar euro) yükselerek rekor kırdı.

DW Türkçe haberine göre; danışmanlık firması PwC ve İsviçre banksı UBS'in hazırladığı rapor sonucunda Temmuz ayı sonu itibarıyla dünyadaki 2 bin 189 milyarderin toplam varlığı 10.2 trilyon dolara (8.7 milyar euro) yükselerek rekor kırdı. Bu rakam Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’nın gayrisafi yurtiçi hasılasının iki katından fazlasına tekabül ediyor.

Rapora göre 2019 yılında toplam varlıklar 8.9 trilyon dolar seviyesindeydi. Son 25 yılda bu toplam varlık rakamının 10 kat arttığı belirtildi.

Raporda süper zenginlerin varlıklarındaki artışın nedenleri borsalarda yaşanan yükseliş ve yatırım yapılan teknoloji ile sağlık sektöründe yaşanan hızlı büyüme olarak gösterildi.

Milyarderlerin toplam varlıkları hesaplanırken hisse senedi ve şirket hissesi ile emlak, nakit ve lüks mallar hesap edilerek borçlar düşüldü.

Rapor için PwC ve UBS 43 ülkeden 2 bin 189 milyarderin verisi incelendi, 60 milyarderle söyleşi yapıldığı belirtildi.

Etiketler Koronavirüs Zengin
Yorumlar
Kalan Karakter 800