Korkmaz Ergun “Borsa yatırımcı sayısı rekor kırdı”

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Türkiye’nin yaklaşık olarak onda birinin borsa yatırımcısı olduğuna dikkat çekerek borsa şuanda 8 milyon yatırımcıya ulaşmış durumda dedi.

Güncelleme:

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Türkiye’nin yaklaşık olarak onda birinin borsa yatırımcısı olduğuna dikkat çekerek borsa şuanda 8 milyon yatırımcıya ulaşmış durumda dedi. Buna göre Türkiye’nin 10’da birinin borsa yatırımcısı olduğuna dikkat çeken Ergun, bu konuda detaylı ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Borsaya olan ilgi giderek artıyor. Özellikle halka arzlar insanların ilgisini daha fazla çekiyor. Son zamanlarda artan arzlara olan ilgiden kaynaklı pek çok şirkette borsaya girmek için adeta gün sayıyor. Borsaya girecek olan şirketleri ise SPK adeta didik didik inceliyor. Tüm bu ilgiden dolayı da yatırımcı sayısı her geçen gün artıyor.

Borsaya olan ilgi rekoru da peşinde getirdi!

Konu hakkında açıklama yapan Ergun, bu durumun son dönemde çok popüler olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda bu yıl içerisinde toplamda 7 milyar TL değerinde bir halka arzın görüldüğünü de sözlerine ekledi. Genç yatırımcıların borsaya katıldığını dile getiren Ergun, son dönemdeki popülerliğe dikkat çekerken yatırımcıları da panikle alım – satım yapmamak konusunda uyardı. Özellikle sosyal medyaya inanılması gerektiğinin de altını çizdi.

Etiketler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800