Jennifer Lawrence: ‘’Asla erkekler kadar para kazanamayacağım’’

Oscar ödüllü aktris Jennifer Lawrence, Vogue röportajında Hollywood'daki cinsiyete dayalı ücret eşitsizliği hakkında konuştu.

Erkekler ve kadınlar arasındaki ücret eşitsizliği devam ediyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Temmuz 2022 Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre küresel cinsiyet uçurumunun kapatılması için 132 yıla ihtiyaç var. Küresel krizler yaşanırken, kadınların işgücü sorunları devam ediyor ve küresel cinsiyet eşitliğinin gerileme riski daha da yoğunlaşıyor.

Hollywood'da birkaç kadın oyuncu, filmlerde ve dizilerde erkeklerle eşit roller için eşit ücret almaları gerektiğini savundu. Fikrini dile getirmekten çekinmeyen Jennifer Lawrence, Vogue röportajında sektörde halen karşı karşıya olduğu ücret farkı hakkında konuştu.

Jennifer Lawrence "Ne kadar kazandığımın, ne kadar çalıştığımın bir önemi yok. Kadın olduğum için asla erkekler kadar para kazanamayacağım." dedi. 

Sony'den sızdırılan e-postalarda, 2013'te dünya çapında 251 milyon doların üzerinde hasılat elde eden American Hustle'da, Lawrence filmden elde edilen kârın yalnızca yüzde 7'sini alırken, erkek meslektaşlarının kârın yüzde 9'unu aldığı ortaya çıkmıştı.

Lawrence "Sony'ye kızmadım. Kendime kızdım. Ücret görüşmesinde başarısız oldum çünkü erken pes ettim. Milyonlarca dolar için savaşmaya devam etmek istemedim. Zor' veya 'şımarık' görünmek istemedim. O zamanlar bu iyi bir fikir gibi görünüyordu, ta ki internette ücret bordrosunu görene ve birlikte çalıştığım her erkeğin benden fazla kazandığını fark edene kadar." açıklamasında bulundu. 

Vanity Fair, Jennifer Lawrence’ın Don’t Look Up filminde başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio'dan 5 milyon dolar daha az ücret aldığını ortaya çıkarmıştı. Bu da Lawrence'a DiCaprio'nun kazandığı her dolar için 83 sent ödendiği anlamına geliyordu.

Son araştırmalar, Hollywood'daki ortalama cinsiyet ücret farkının proje başına yaklaşık 1 milyon dolar olduğunu gösteriyor.

Kraliçe II. Elizabeth’in 500 milyon dolarlık servetine ne olacak?Kraliçe II. Elizabeth’in 500 milyon dolarlık servetine ne olacak?Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayata veda etti. Kraliçe, tahttaki 70 yılın ardından ailesine 500 milyon doların üzerinde kişisel miras bırakıyor.

 

Etiketler Jennifer Lawrence
Yorumlar
Kalan Karakter 800