İşte en çok kazandıran 3 teknoloji hissesi

Dünya genelinde teknoloji hisselerinin değer kazanması göz önüne alındığında, BIST Teknoloji endeksi dünyanın önde gelen endekslerini geride bıraktı. İşte Türkiye'de en fazla kazandıran üç teknoloji şirketi...

BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana elde ettiği getiri ile diğer dünya endekslerini geride bırakırken, BIST Teknoloji endeksi de içerisindeki şirketlerin performansıyla tarihi seviyesine ulaştı. Bu süre zarfında kazançlarını sürdüren BIST Teknoloji endeksi, 17.031,65 puanla tarihi zirvesini yeniledi. Ancak, endeks bu seviyenin ardından bir miktar gerileyerek bugün saat 13.00 itibarıyla 16.584 puandan fiyatlandı.

En çok kazandıran şirketler

Yatırımcıları en çok sevindiren şirketler arasında Fonet Bilgi Teknolojileri, Kafein Yazılım ve Reeder bulunuyor. Yılbaşına göre performanslara bakıldığında, BIST Teknoloji şirketleri New York borsasındaki önde gelen teknoloji şirketlerini de geride bıraktı.

Dünya genelinde merkez bankalarının faiz indirimi konusundaki belirsizlik devam ederken, geçen hafta Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın bilançosunu açıklamasıyla başlayan risk iştahındaki artış sürüyor. Bu artıştan en büyük faydayı, ABD'nin Muhteşem Yedili olarak bilinen teknoloji şirketleri görüyor.

Uzmanlar uyardı

Ancak, Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet, Amazon, Meta Platforms ve Tesla'dan oluşan Muhteşem Yedili hisselerinde yaşanan ralli sonrasında uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor.

Yaklaşık 2,5 trilyon doları yöneten Capital Groups, ABD teknoloji hisselerinde “ılımlı bir balon oluşmaya başladığını” öngördü. Fonun Hisse Yatırımları Direktörü Andy Budden ise son dönemde yüksek performans gösteren bu hisselerdeki pozisyonlarını azalttıklarını belirterek, “Çok önemli gelişmelerin yaşandığı diğer sektörlere baktığınızda hem ABD hem de ABD dışında aktif yatırımcılar için bu sektörlerdeki değerlemelerin daha çekici olduğunu görebilirsiniz” dedi. 

Aralarında Michael Hartnett’in de olduğu Bank of America stratejistleri ise şubat ayı ortasında teknoloji hisselerinin seyri ile geçmiş balonlar arasında bazı benzerliklerin bulunduğunu belirtmişti.

Etiketler Teknoloji Hisse
Yorumlar
Kalan Karakter 800