Gümüşe Yatırım Yapmanın Riskleri Neler?

Sizin için gümüşe yatırım yapmanın risklerini derledik:

Durgunluğa karşı hassas: Endüstriyel büyümenin yönlendirdiği gibi, gümüşün fiyatı ekonomik bir yavaşlama ile azalabilir.

Teknolojik değişimlere karşı savunmasız: Üretim kullanımlarında gümüşün her zaman başka bir metalle değiştirilme potansiyeli vardır.

Sınırlı gelir potansiyeli: Maddi bir emtia olarak gümüş, tahvil gibi faiz veya hisse senedi gibi temettü sunmaz. Kazanmak için tek şansınız, bir fiyat artışı sırasında satmanızdır. 

Öngörülemeyen fiyat hareketleri: Gümüşün birden fazla kategoride değeri olduğundan, fiyatı, endüstriyel ve yatırım değerlemeleri arasında bir çekişme içinde yakalanarak çılgınca sallanabilir.  

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Üzerinde mutlaka ayar kısmının bulunup bulunmadığına bakın.
  • Emin olmadığınız yerlerden gümüş satın almayın ve satın alınan yerin ticaret odasında kaydının olup olmadığını kontrol edin.
  • İşçilik ve gram fiyatı etkiler. Satın almadan önce işçiliğin kalitesine ve gramına dikkat edin.
  • Gümüşün üzerinde belirli bir damga ve işaret yoksa mutlaka bilir kişiye kontrol ettirin.

 

Madde Madde Yeni Finansal Araçlar ve Ekonomik TedbirlerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısında kurdaki dalgalanmayı durdurarak nispi bir istikrarı sağlamak için yeni araçların devreye alınacağını açıkladı. İşte madde madde yeni finansal araçlar ve ekonomik tedbirler:

 

 

 

Etiketler gümüş
Yorumlar
Kalan Karakter 800