Galatasaray borsada da sevindiriyor

Süper Lig'de dün aldığı galibiyetle taraftarını sevindiren Galatasaray borsada da değer kazandı.

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasındaki müsabakaların etkisi, borsada hisse fiyatlarını da etkiledi. Ligde zirveyi Fenerbahçe ile paylaşan ve averajla ikinci sırada bulunan Galatasaray'ın hisse değerleri, dünkü galibiyetin ardından haftaya güçlü bir yükselişle başladı.

Cuma günü 6,21 lira seviyesinden kapanan Galatasaray Sportif AŞ'nin hisse fiyatı, %9,97'lik bir artışla 6,84 liraya yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor deplasmanından 5-1'lik galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile puanını eşitledi. Süper Lig tarihinde ilk kez Trabzonspor'a bir maçta 5 gol atan Galatasaray, aynı zamanda dış saha mücadelelerinde 2 maç sonra galibiyet elde etti.

Fenerbahçe değer kaybetti

Öte yandan, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisse fiyatı, Yılport Samsunpor karşısında alınan bir puanın ardından %8,7'lik bir değer kaybı yaşayarak 115,9 liraya geriledi. Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor hisselerinden Beşiktaş, %0,8 değer kazancıyla 45,06 lira seviyesinde işlem görürken, Trabzonspor ise %1,16'lık bir düşüşle 2,54 liradan işlem gördü.

Analistler, sportif başarının finansal açıdan önemli olduğunu belirterek, ligde üst sıralarda yer alan takımların Avrupa kupalarında mücadele ederek önemli gelir elde etme şansına sahip olduklarını vurguladı.
 
 
 
 

Etiketler Galatasaray
Yorumlar
Kalan Karakter 800