Faizler yükseliyor! İşte en uygun ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri

Enflasyonla mücadele dönemine girilmişken vatandaşlar nakit akışında sorun yaşıyor. Durum böyle olunca vatandaşlar kredi ve nakit avans şartlarını araştırmaya başladı. İşte detaylar..

Güncelleme:

Enflasyonla mücadele döneminde vatandaşlar kredi kartlarına yüklenirken Merkez Bankası'ndan yeni adımlar geldi. Bu adımlarla birlikte kredi faiz oranları arttırıldı. Bankalar ise kredilere farklı vadelerde farklı oranlar uygularken en uygun ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri de belli oldu. TCMB tarafından kredi kartlarından ve kredili mevduat hesaplarından çekilen nakit tutarlar için, faiz oranları yüzde 4,42’den 5,00 seviyesini gördü.

Faiz oranları son 22 yılın üzerine çıktı

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, sıkılaşma adımlarının yansımaları, mevduat faizleri gibi tüketici kredileri tarafında da gözlemleniyor. TCMB verilerine göre geçen hafta ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzde 63,36 ile son 22 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Bankalar, sıfır faizle 10.000-30.000 TL arası düşük miktarlarda kredi/finansman sunuyor. Ancak bunlara kredi kartı nakit avansı şartı getiriliyor ve vadeleri de 6 ay gibi düşük vadelerde tutuluyor.

Şu anda 50 bin TL ihtiyaç kredisi için, 36 ay vadede en düşük faiz oranı; ING Bank tarafından yüzde 2,99 oranıyla sunuluyor. Bu pakette aylık taksit 2 bin 603 TL oluyor ve toplam geri ödeme de 94 bin TL’yi buluyor.

Taşıt kredileri 48 ay vadeyle veriliyor

Taşıt kredilerinde ise en uygun finansman, 48 ay vade için Vakıf Katılım tarafından, yüzde 3,34 oran ile sunuluyor.

Buna göre 100 bin TL kredinin aylık taksitleri 4 bin 990 TL olarak geçekleşiyor. Toplam geri ödeme ise 240 bin TL’ye ulaşıyor.

Konut kredilerinde 120 ay vade imkanı

Konut kredilerinde en düşük oranı “İlk Evim Konut Kredisi” paketiyle Akbank sunuyor.

Buna göre 120 ay vadede, faiz oranı yüzde 2,90 olarak gerçekleşiyor. Aylık taksit 14 bin 985 TL oluyor. Toplam geri ödeme ise 1 milyon 810 bin TL şeklinde tamamlanıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800