Borsada sert hareketler! Endeks 7200 puana geriledi! Hesap sayısı azaldı

Yeni haftanın ilk günlerinde Türkiye borsasında gözle görülür sert hareketler yaşandı.

Güncelleme:

Yeni haftanın ilk günlerinde Türkiye borsasında gözle görülür sert hareketler yaşandı. Endeks, 7500 puandan 7200 puana kadar gerilerken, bazı hisselerde üst üste kayıplar yaşandı. Yeni halka arz edilen hisselerde de düşüşler dikkat çekti. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, 22 Aralık Cuma günü 8 milyon 486 bin 149 olan borsadaki hesap sayısı, iki günde 590 bin 793 düşüşle 7 milyon 895 bin 356'ya geriledi.

Borsada sert hareketler! Endeks 7200 puana geriledi! Hesap sayısı azaldı resim: 0

Halka arz hisse senetleri zararda mı?

Hisse senetlerindeki düşüş ve borsadan çıkanların sayısındaki artış, yatırımcıları endişelendiriyor. Analistlere göre, yüksek oynaklık, düşük işlem hacmi ve yabancı yatırımcı eksikliği bu dalgalanmanın temel nedenleri arasında. Teknik olarak 7400 seviyelerinin kritik destek olduğu belirtilirken, yüksek faiz nedeniyle kredili işlem yapanların pozisyon azaltmalarının etkisi de gözlemleniyor.

Yüksek oynaklıkta dikkatli olunmalı kredili işlem yapanlar çıkabilir

Analistler, özellikle yüksek oynaklık gösteren ve düşük işlem hacmine sahip hisse senetlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Halka arz hisselerinin zararda olması, bu hisselerdeki yatırımcıların kilitlenmiş durumda olduğunu gösteriyor. Yüksek faizle kredili işlem yapanların pozisyonlarını taşımasının zorluğu ve jeopolitik risklerin de piyasayı etkileyebileceği belirtiliyor.

Yılsonuna kadar dalgalanmalar devam edebilir

Yatırım uzmanları, yılsonuna kadar yabancı yatırımcı eksikliği nedeniyle dalgalanmaların devam edebileceğini ifade ediyor. Özellikle kritik destek seviyelerinin altına inilmesi durumunda satış dalgasının güçlenebileceği belirtiliyor. Yatırımcılara, agresif hareket eden hisse senetlerinde dikkatli olmaları ve riskleri göz önünde bulundurmaları konusunda uyarılar yapılıyor.

Etiketler halka arz Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800