Borsa rekorlara doymuyor! Borsa nereye gidiyor? Yeni rekor gelecek mi?

Borsa rekorlara doymuyor! Borsa nereye gidiyor? Yeni rekor gelecek mi? Dün yine rekor ile kapatan borsa yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor.

Güncelleme:

Borsanın son haftalardaki yükselişi durmak bilmiyor. Yatırımcısını her anlamda memnun eden borsaya katılanların sayısı da hızla artıyor. Artık ülkemizdeki her 10 kişiden 1 tanesinin borsada hissesi var. Peki, Bist100 nereye gidiyor?

Borsa İstanbul dün %0.31 değer kazancı ile birlikte günü 8513,14 puanla kapattı. Bu rekorunun ya nında aynı zamanda gün içerisinde de 8562,70 puanı da görerek kendi rekorunu kırdı. Peki, bundan sonraki hedefi ne? Borsa yükselişe devam edecek mi?

Borsa yükselecek mi?

Bist100 endeksi durmak bilmiyor. Borsa İstanbul her geçen gün yükselirken ekonomi tarafında yaşanan haberlerde adeta buna destek oluyor. Dün değer kazanan hisseler:

  • Holding endeksi %0.80
  • Bankacılık endeksi %1.98
  • Sektör endeksleri %3.85
  • metal eşya ve makine endeksi %3.14 değer kazandı

Borsa rekorlara doymuyor! Borsa nereye gidiyor? Yeni rekor gelecek mi? resim: 0

Bunların yanısıra borsada kendi rekorunu kırarak 8500 barajını geçmeyi başardı. Borsanın uzun vadeli hedefi 10.000 olsa dahi kısa vadede ilk hedef 8500 üzerinde kalıcı bir şekilde durmak. Bunu da zaten gün kapanışı yaparak sağlamayı başardı.

Halka arzlar büyük ilgi topluyor

Borsaya son aylarda katılım giderek artarken bunda halka arzların ciddi payı var. Yüksek kazanç vaadi ile giren yatırımcılar özellikle halka arzlara büyük ilgi gösteriyor. Bu açıdan halka arzlara gösterilen ilgi ile birlikte borsanın küçük yatırımcı için çok tehlikeli olduğunun da altı çizilmeli. 

Etiketler Borsa Ekonomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800