Borsa liginde ocak ayının şampiyonu Beşiktaş

Borsa İstanbul'da listelenen spor şirketleri arasında önceki ayı yüzde 27,2'lik bir artışla tamamlayan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, en yüksek kazancı sağlayan şirket olarak öne çıktı.

Spor endeksi, ocak ayında yüzde 19,3'lük bir artış göstererek, spor şirketlerini memnun etti. Analistler, finansal başarı ile sportif başarının birbirine bağlı olduğunu vurgulayarak, üst sıralardaki takımların Avrupa kupalarında yer alarak önemli gelir elde etme fırsatını yakaladığını belirtti. Spor şirketlerinin borsadaki başarılı performansı, açıklanan bilançolar, transferler, transfer gelirleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla birlikte yılın ilk ayında dikkat çekti.

Beşiktaş, ocak ayında borsada yatırımcısına önceki aya göre yüzde 27,2 kazandırdı. Geçen yılın başarılı performansını sürdüren kulüp, 2023'te yüzde 621,6 değer kazanarak tüm zamanların en iyi yıllık performansını sergiledi. Ocak ayında Beşiktaş Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Portekizli Fernando Santos ile birlikte, Norveçli savunma oyuncusu Jonas Svensson'la yapılan sözleşme de dikkat çekti.

Fenerbahçe ve Galatasaray hisseleri arttı

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisseleri yüzde 21,2, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlarının hisseleri ise yüzde 14,1 değer kazanarak ligin zirvesindeki yerlerini korudu. Bu yükselişte, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yeşil sahadaki performansının yanı sıra zarardan kara geçen bilançolarının etkili olduğu belirtildi. Fenerbahçe'nin zarardan kara geçiş süreci 663,4 milyon lira net karla sonuçlanırken, Galatasaray 34,3 milyon lira net kar elde etti.

Transferler ve sponsorluk anlaşmalarıyla dikkat çeken kulüplerden Fenerbahçe, İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci'yi kadrosuna dahil etti. Galatasaray ise tekstil sektöründeki Yünsa ile sponsorluk anlaşması yaparken, Fransız futbolcu Sacha Boey'u Bayern Münih'e rekor bedelle transfer etti.

Beşiktaş en fazla piyasa değerine sahip spor şirketi

Ocak ayında Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 3,2'lik bir kayıp yaşadı. Beşiktaş, halka açık 4 spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine sahip olarak ocak ayını 13 milyar 80 milyon lira piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe 10 milyar 967 milyon lira, Galatasaray 7 milyar 765 milyon lira, Trabzonspor ise 3 milyar 900 milyon lira piyasa değeriyle sıralandı.

Etiketler Beşiktaş
Yorumlar
Kalan Karakter 800