Borsa İstanbul'dan yeni rekor! Yılbaşından bu yana yatırımcısına...

Borsa İstanbul, 2024 yılının başından bu yana yatırımcılarına yaklaşık yüzde 20 getiri sunarak önemli bir performans sergiledi. Yabancı kurumlardan Türk bankalarına gelen pozitif raporlar, borsayı olumlu yönde etkiliyor.

Borsa İstanbul, 9.400 puanlık eşiği geçerek yeni bir rekora ulaştı. Yılbaşından itibaren endeksin getirisi yaklaşık olarak %20 düzeyinde gerçekleşirken, BIST 100 endeksinin son bir aydaki artışı %15'i aşkın bir oranda oldu.

Küresel ölçekte, yıl başından beri en fazla değer kazanan borsa olma özelliğini koruyan BIST 100, bu başarısını sürdürdü. Kredi Temerrüt Swapları'ndaki (CDS) düşüş ve yabancı yatırımcıların artan ilgisi, endeksin performansında etkili olmaya devam etti. Yılın başından itibaren borsaya yabancı yatırım girişi 236 milyon dolar olarak kaydedildi.

Pozitif banka raporları kazandırıyor

Özellikle bankacılık sektörü, piyasada dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Goldman Sachs'ın ardından Bank of America'nın da Türk bankalarına yönelik olumlu bir rapor yayınlamasıyla, dört Türk bankasının hedef fiyatları yukarı yönlü revize edildi. Bu kuruluşlar, bankaların hisse başına kazanç tahminlerini ortalama %14 oranında yükseltti.

Ayrıca, bankacılık endeksi son bir yılda yaklaşık %150 oranında bir artış gösterdi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800