Borsa İstanbul'da rekor kırıldı! Bu hafta halka arz olan şirketleri daha yakından tanıyalım

Borsa İstanbul'da bu hafta 2 yeni şirketin halka arzı onaylandı. İşte detaylar...

Güncelleme:

TAB Gıda ve Vera Konsept halka arzı Ekim'in 2. haftasında onaylandı. Böylelikle şirketler önümüzdeki hafta halka arz için talep toplamaya başlayacak. İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da uzun zamandır halka arz furyası esiyor. Bunlardan yenileri de gelecek hafta talep toplamaya başlayacak olan gıda firması TAB Gıda ve İnşaat firması olan Vera Konsept oldu. İşte firmalar hakkında kısaca bilinmesi gerekenler...

TAB Gıda halka arz oluyor

1994 yılında kurulmuş olan şirket; Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci, Usta Pideci ve Subway gibi markaları bünyesinde toplamayı başarmış. Bu markalara dair franchise lisansı vermekte. Aslında pek çok AVM'de karşımıza çıkan bir marka olmakta.

TAB Gıda 130 TL gibi rekor bir fiyattan halka arz oluyor. TABGD olarak borsada listelenecek. Arz büyüklüğü toplamda 6.8 milyar TL. Halka açıklık oranı %18.5 olarak dikkat çekerken toplamda 52.500.000 tane lot dağıtımı yapılacak. Bireysele eşit olarak dağıtıma çıkacak.

Vera Konsept halka arz oluyor

2018 yılında inşai alanda faaliyet göstermek için kurulan Vera Grup Mühendislik A.Ş ismi ile yaşam alanları ve ticari alanlar yapmaktadır. 15.78 TL üzerinden halka arz olacaktır. VRGYO ismi ile borsada listelenecektir. Toplam halka arz büyüklüğü 867.9 milyon TL'dir. Halka açıklık oranı %26.83 olurken 55 milyon adet lot dağıtılacaktır. Tamamı eşit dağıtım olarak halktan talep toplamaya başlayacaktır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800