Borsa balon mu oldu? Halka arz furyası patladı mı?

Son dönemde tam 500 bin yatırımcı borsadan ayrıldı. Halka arzlarda beklenen performansların gerçekleşmemesi ile birlikte pek çok kişi buradan ayrılmak durumunda kaldı.

Güncelleme:

Son dönemde tam 500 bin yatırımcı borsadan ayrıldı. Halka arzlarda beklenen performansların gerçekleşmemesi ile birlikte pek çok kişi buradan ayrılmak durumunda kaldı. Son dönemdeki çıkan halka arzlar içerisinde halka arz fiyatının altına sarkmalar yaşandı. Özellikle 5 gün, 10 gün gibi sürelerde tavan giden hisselerin olduğu dönem çok geride kaldı.

Borsa İstanbul’dan hızlı bir şekilde vatandaşlar kaçmaya başladı. Bunun altındaki nedenler ise aslında son derece basit

  • Borsanın düşüyor olması
  • Bilinçsiz bir şekilde borsaya girilmesi
  • Halka arz furyasının son bulması
  • Faizlerin yükselmesi

Bilinçsiz yatırımcı borsanın sürekli olarak yükselmeyeceğini görmüş oldu. Bununla birlikte yatırımlarının bir miktarını da kaptıran kişiler bir anda borsadan çıktı.

Faizlerin yükselmesi de başka bir borsadan çıkış nedeni oldu

Buna göre artan faiz oranları ile birlikte parasını mevduat faizinde değerlendirmek isteyen pek çok kişi bulunuyor. İşte tüm bu vatandaşlar bir anda borsadan çıktılar. Bunun sonucunda da borsa balonu bir anda patladı. İşte bu noktada yatırımcının daha fazla zarar etmemek için daha iyi olduğu alanlara yöneldiği görülüyor.

Etiketler halka arz Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800