Bist 100’deki o şirket 29 milyon TL değerinde ihale kazandı!

O şirketten bir KAP haberi daha geldi. KAP’a söz konusu iş ise 29 milyon TL değerindeki ihalenin kazanılması oldu.

Güncelleme:

O şirketten bir KAP haberi daha geldi. KAP’a söz konusu iş ise 29 milyon TL değerindeki ihalenin kazanılması oldu. Böylece şirket kısa sürede ihaleyi alarak işlerine devam edeceğini açıkladı. 29 milyon TL değerindeki ihalenin borsaya etkisi nasıl olacak?

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 36 ay süre ile Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi ihalesine çıktı. İhaleyi ise FONET Bilgi Teknolojileri A.Ş. kazandı. 15 Eylül’de ihaleye çıkılacağının açıklanması ardından sonuçlanan bu ihalede FONET 29 milyon TL değer ile ihaleyi kazanan şirket oldu. İhale bedeli ise net olarak 29 milyon 984 bin 937 TL olarak gerçekleşti.

FONET KAP açıkladı

Borsa İstanbul’daki şirketlerin bu tür ihaleler sonrasında açıklama yaptığı görülüyor. FONET’te onlardan bir tanesi. Şirket tarafından yapılan açıklamada ana faaliyet konusunun sağlık olduğu ve bu anlamda sisteme 36 ay bedel ile çıkılan ihalenin kazanıldığı belirtildi. Sağlık sektöründeki bilişim konularında uzman olan FONET böylece yeni bir ihaleyi daha kazanmış oldu. Şirketin hissedarları ise bu haber karşısında büyük sevinç yaşadı.

Etiketler Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800