Altın talebindeki artış fiyata yansır mı?

Merkez bankalarının art arda altın satın alması küresel ölçekte altına olan talebi büyük oranda artırdı. En yüksek oranda altın alan merkez bankası ise Türkiye Merkez Bankası oldu.

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan çeyrek dönem raporunda dünya çapındaki altın talebinin üçüncü çeyrekte yüzde 28 artarak KOVID-19 salgını öncesi seviyeye geri döndüğü belirtildi.

BÜYÜK MİKTARLARDA ALIM OLDU

Rapora göre bu yılın üçüncü çeyreğinde küresel altın talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 yükselerek bin 181 tona ulaştı. Bu alanda görülen artış, külçe altın ve çeyrek altına olan talebin artması ve bazı ülkelerin merkez bankalarının büyük miktardaki altın alımlarından kaynaklanıyor. Altına yönelik talebin fiyatlara da yansıması bekleniyor.

400 TON ALTIN SATILDI

Dünya Altın Konseyi Çin Bölgesi CEO’su Wang Lixin, Hindistan’ın altın piyasasının talebinin yüzde 17 artarak 146.2 tonu bulduğunu hatırlattı. Wang, Çin piyasasının altına olan talebinin ise yüzde 5 Şarj yükselerek 163.4 tona ulaştığına işaret etti.

Üçüncü çeyrekte dünya ülkelerinin merkez bankaları, yaklaşık 400 ton altın satın aldı. Bu rakam, çeyrek dönemin rekorunu kırdı. Bu arada Türkiye ve Özbekistan’ın merkez bankaları, 31 ton ve 26 ton altın satın alarak dünya sıralamasında birinci ve ikinci sıralara yerleşti.

Sahte poliçe tuzağına karşı uyarıSahte poliçe tuzağına karşı uyarıTürkiye Sigorta Birliği, dolandırıcıların sahte poliçe satarak vatandaşları zarara uğrattığı yönünde şikayetler aldıklarına yönelik kamuoyu duyurusunda bulundu

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800