Yapay zekayla yeni eğitim dönemi: Okuma yazma öğretecek

Hayatımıza günden güne daha çok dahil olan yapay zekayla eğitimin de değişmesi bekleniyor. Bill Gates’in yaptığı son açıklamalara göre, yapay zekanın; çocukların okuma yazma becerisini geliştirmeye de yardım edeceği düşünülüyor.

Güncelleme:

Bir süredir hayatımızda olan yapay zeka, her sektörde etkisini gösteriyor. Microsoft’ta bu alanda ciddi adımlar atıyor.  Özellikle Open AI yatırımlarına ağırlık veren Microsoft, Windows işletim sistemlerine yapay zekayı birebir aktarmak için çalışıyor.

İlkokul öğretmenliği tarih mi olacak?

Bill Gates yaptığı açıklamaya göre, bu teknolojinin çocukların 18 ay içinde okumayı öğrenmelerine ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olma yolunda ilerlediğini belirtti. Bu durum bazı kaynaklarda “artık ilkokul öğretmenlerine gerek kalmayacak” olarak belirtildi.

Yapay zekayla yeni eğitim dönemi: Okuma yazma öğretecek resim: 0

Ancak konuyla ilgili uzmanların yaptığı yorumlara göre, İlkokul olarak adlandırılan sürecin 3 okul yılı sürdüğünü ve bu dönemlerde okuma yazma dışında diğer hayati bilgilerinde verildiği belirtildi. Türkiye'de bir okul yılının  9 ay sürdüğü düşünüldüğünde yapay zekanın sadece okuma yazmayı 2 okul yılında öğreteceği ve bu yüzden sistemin şu an için verimsiz olduğu düşünülüyor. Bunun yanında, çocukların sistemi kullanmada ve soru sormada sıkıntılar yaşayacağı da tahmin ediliyor. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800