Yapay zeka, ÖSYM sınav süreçlerinde de kullanılacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınav operasyonu sürecinde yapay zekayı kullanma niyetlerini dile getirerek, sınav yerinin belirlenmesi ve bina tercihi gibi konularda yapay zekanın entegrasyonunu planladıklarını ifade etti.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, , yapay zeka konusunda uzman ekibi bünyelerine kattıklarını ve bu alanda danışma kurulu oluşturduklarını belirtti. Bu danışma kurulunun ÖSYM'nin gelecek vizyonundaki politikalarını belirleme sürecinde etkin bir şekilde çalıştığını açıkladı.

Sınavların daha sağlıklı ortamda yapılması sağlanacak

Başkan Ersoy, ekiplerinde yapay zeka profesörlerinin bulunduğunu ve farklı kurumların yapay zeka uygulamalarıyla etkileşim halinde olmasını hedeflediklerini vurguladı. Özellikle Meteoroloji, Karayolları, belediyeler gibi paydaş kurumların koordinasyonunun ana amaçlarından biri olduğunu ifade etti. Sınavı etkileyecek koşullarla ilgili ilgili kurumlarda toplantılar yapacaklarını belirten Ersoy, bu koordinasyonun sınavların daha sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlayacağına dikkat çekti.

Yapay zeka, ÖSYM sınav süreçlerinde de kullanılacak resim: 0

Başkan Ersoy, yapılan çalışmaların anlık olarak sisteme aktarılarak sınav süreçlerini daha iyi optimize edeceklerini ve olumsuz durumlarda adayların sınav binalarına ulaşmasında sıkıntı yaşanmamasını sağlayacaklarını belirtti. Bu sayede sınavlarda meydana gelebilecek aksaklıkları minimize ederek süreçlerini optimize edeceklerini ifade etti.

ÖSYM'de başlatılan yapay zeka ile soru üretme çalışmalarının devam ettiğini belirten Ersoy, bu alandaki projeleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

ÖSYM Başkanı Ersoy, "Yapay zeka insan faktörünü ihmal ettiğimiz anlamına gelmemeli. Bu anlamda makine ile insan dengesini dikkatli bir şekilde koruyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler Yapay Zeka ÖSYM
Yorumlar
Kalan Karakter 800