Üniversiteler online mı yoksa yüz yüze mi olacak? Uzaktan eğitim geri gelecek mi?

2023 – 2024 öğretim hayatının yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağı merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bu haberde bazı üniversitelerin öğrenim hayatlarını online olarak sürdüreceği belirtildi.

Güncelleme:

Yeni eğitim ve öğretim hayatı başladı. Bununla birlikte üniversitelerin salgından dolayı online olup olmayacağı da merak konusu. Şuan için salgın ile ilgili bir tedbir yer almazken sadece 4 ilde yer alan üniversitelerin uzaktan eğitim yapacağı açıklandı.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illerinde eğitim hala online olarak devam edecek. Bu üniversitelerdeki kararın ise salgın şüphesi ile değil depremden kaynaklı olarak alındığı belirtiliyor. Depremden en çok etkilenen bu dört ilde alınan karar ile birlikte toplamda 7 tane üniversite uzaktan eğitime devam edecek.

Üniversiteler online mı yoksa yüz yüze mi olacak? Uzaktan eğitim geri gelecek mi? resim: 0

Üniversiteler uzaktan eğitim mi verecek? Online mı?

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde yer alan toplamda 7 tane üniversite online olarak eğitim verecek. Üniversitelerin mevcutta yer alan fiziksel durumları ile birlikte özellikle lisans ve önlisans programlarının bu anlamda uzaktan devam edeceği belirtiliyor. Ancak yine de son karar üniversite senatolarında olacak. Dilerlerse öğretim hayatına yüz yüze olarak devam kararı alabilecekler.

İsteyen öğrenciler kayıtlarını dondurabilecekler

1 yıl boyunca isteyen tüm öğrenciler kayıt dondurma hakkına sahip olacak. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde öğrenim hayatı devam eden öğrenciler diledikleri takdirde kayıtlarını dondurabilecekler. Buna göre ilgili üniversiteler şu şekilde:

·        Adıyaman Üniversitesi

·        Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

·        İnönü Üniversitesi

·        İskenderun Teknik Üniversitesi

·        Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi

·        Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

·        Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Etiketler Üniversite Eğitim
Yorumlar
Kalan Karakter 800