Ücretli Öğretmen Maaşı 2024 Yılında Ne Kadar Oldu?

Ücretli öğretmen maaşı, girilen ders saatine göre hesaplanmaktadır. Peki, ücretli öğretmen nedir? Ücretli öğretmen maaşı nasıl hesaplanır? Ücretli öğretmen maaşları ne zaman yatar? Ücretli öğretmen ne kadar maaş alır?

Ücretli Öğretmen Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması durumunda, ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayan öğretmene, ücretli öğretmen denir. Bakanlığın kadrosuna öğretmen atanması durumunda ücretli öğretmenin anlaşması biter. Ücretli öğretmen maaşları, kadrolu öğretmen maaşlarına göre daha düşüktür. Haftada 30 veya 40 saat derse giren öğretmenler aylık olarak ne kadar maaş alacaklarını araştırıyor. 2024 yılı ücretli öğretmen maaşına haberimizde yer verdik.

Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar ?

2023 yılında ücretli öğretmenlerin ders saati brüt 75,15 TL olarak hesaplanmaktadır.  Buna göre, ücretli öğretmen 2023 ortalama maaşı 30 veya 40 saatlik ders saatinin çarpımı ile bulunmaktadır. 30 saat için 9018 TL, 40 saat için 12024 TL olmaktadır.

Haftada 30 Saat Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

2024 yılında %25 zam ile birlikte haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmene 9018 TL ücret yatması bekleniyor.

2023 Yılında Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadardı? 

2023 Yılında ücretli öğretmen saatlik ders ücreti 60,12 TL'ydi.

Ücretli Öğretmen Ek Ders Ücretleri Ne Kadar?

2024 yılında ek ders ücretleri %30 zamlanmıştır. Buna göre :

  • Brüt ek ders ücreti 75,15 TL

Ücretli Öğretmen Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Ücretli öğretmen maaşı, öğretmenin girdiği ders saati ve branşına göre farklılık gösterir. Ücretli öğretmenlerin verdiği ders sayısı örgün eğitim kurumlarında haftalık 30 saati, yaygın eğitim kurumlarında ise haftalık 40 saati geçmemektedir.

Ücretli Öğretmenler 40 Saat Derse Girebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda ücretli öğretmenlerin haftada 40 saate kadar ders verebileceği belirtildi.

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Zaman Yatar?

Ücretli öğretmen maaşları her ayın 1’i ila 15’i arasında yatar. Ücretli öğretmenler her ay girdiği ders saati kadar ücret alır.

Ücretli Öğretmenin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? 

Ücretli öğretmenlik, normal kadrodaki öğretmenlerle benzer görevlere sahiptir ve aşağıdaki görev ve sorumlulukları içerir:

  • Öğrencilerin akademik gelişimleri için belirli sorumluluklar üstlenmek,
  • Belirtilen müfredatı planlanan süre içinde tamamlamak,
  • Sınıf için gerekli olan eğitim materyallerini planlamak, hazırlamak ve sunmak,
  • Sınıf içinde saygı ve sevgi temelinde disiplini sağlamak,
  • Okul ve sınıf düzeyinde öğrenci davranışlarını gözlemlemek ve uygun yöntemler geliştirmek,
  • Müfredat materyallerini ayrıntılı bir şekilde tasarlamak,
  • Öğrencilerin dersteki ilerlemeleri hakkında velilerle birebir iletişim kurmak.

Bu şekilde, ücretli öğretmenlerin görevleri ve sorumlulukları özetlenebilir.

Öğretmen maaşı ne kadar? 2023 öğretmen maaşı Öğretmen maaşı ne kadar? 2023 öğretmen maaşı 2023 öğretmen maaşı ne kadar? Öğretmen maaşına zam gelecek mi? 2023'de memur maaşları genel olarak kaç TL oldu? Gelin tüm bu sorulara ve öğretmen maaşlarına birlikte bakalım.

 

Etiketler maaşı öğretmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800
Ulaş Öksüz
En azından asgari ücrete endekslenebilirdi. Yol parası, yemek parası yok, asgari ücretin bile çok altında ücret. Özellikle ülkenin Batı'sında hayat daha da pahalı. Bir ülkenin geleceği eğitime verdiği değerle doğru orantılıdır.
samac sam
78.000 ücretli öğretmenden 1000 tanesi 13.000 tl almıyordur . ücretli öğretmenlerin saat ücreti 55 tl altında . günde 6 saat 5 günde 30 saat derse girse ( imkansız ) 6500 tl kazanır . ve sigortlaarı girdiği ders saati kadar yatar . başkada hiç bir sosyal hakları yoktur .
Ucretli Ogretmen
30 saat ders veren bir öğretmen hiç bir zaman bu paraya ulaşamıyor. Ortalama maaşımız ayda 7bin TL dir. Bu maaşı yılda 8 ay ve tattillerde de almadigimizi hesaba katarsanız yıllik elde ettiğimiz 60 bin aylık ortalama kazancimizda 5 bin TL civarıdır. NOKTA