TEV üstün başarı sanat bursu için son başvuru tarihi 25 Kasım! İşte şartları...

Konservatuvarlar ve güzel sanatlar fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler için Türk Eğitim Vakfı'nın üstün başarı sanat bursu başvuruları devam ediyor! İşte detaylar...

Güncelleme:

Piyano, arp, gitar, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar, şan, plastik sanatlar ve dijital sanatlar bölümlerinde eğitim alan 2. sınıf öğrenciler, TEV'in üstün başarı sanat bursuna başvuruda bulunabilirler. Bu burs kapsamında, not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olan öğrencilere 9 ay boyunca aylık 5.000 TL burs ödemesi yapılacak. Başvurular, tev.org.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılabiliyor. 

Türk Eğitim Vakfı, 56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çaba gösteriyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçen yıla göre bursları %100'e yakın bir oranda artırarak gençlerin eğitim yolculuğuna destek olmaya devam ediyor. TEV'e bu yıl, ağırlıklı olarak lisans öğrencileri olmak üzere toplamda 107 bini aşkın başvuru yapıldı.

Son başvuru tarihi ne zaman?

2023-24 akademik yılı için meslek lisesi, lisans, yüksek lisans, doktora ve üstün başarı burslarıyla ilgili başvurular tamamlanmış olup, üstün başarı sanat bursuna başvuru için son tarih 25 Kasım 2023'tür.

Başvuru şartları nelerdir?

 Başvuru kriterleri arasında; öğrencilerin konservatuvarların ve güzel sanatlar fakültelerinin ilgili bölümlerinde öğrenim görmesi, 2. sınıfta olmaları ve not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması yer alıyor. Öğrencilerin aynı zamanda KYK veya diğer kurumlardan burs almış olmaları, TEV'in üstün başarı sanat bursunu almalarına engel teşkil etmiyor. 

Yeni dönemde TEV'in vereceği aylık burs destekleri:

  • Meslek lisesi için 1.100 TL,
  • Eğitim-yükseköğretim için 2.500 TL,
  • Yüksek lisans bursu 3.750 TL,
  • Üstün başarı bursu 5.000 TL,
  • Doktora bursu 5.000 TL,
  • Ek burs ödemeleri ise yemek için 700 TL
  • Erişim-ulaşım için 300 TL,
  • Kitap-kırtasiye için 200 TL olarak belirlendi. 

Yeni dönemde TEV'in toplam bursiyer sayısı, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) ve yurt bursiyerleri dahil olmak üzere 13.300'den 15.500'e yükseltildi. 6 Şubat depremleri sonrasında destek verilen afetzede öğrencilerin bursları, 2023-24 akademik yılında da devam edecek ve önceki akademik yılın sonunda bursu kesilen bursiyerlerin bursları yeni dönemde de sürdürülecek.

TEV nedir?

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 270 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

Etiketler Burs TEV
Yorumlar
Kalan Karakter 800