Öğretmenlere zorunlu hizmet affı müjdesi

Son günlerde öğretmenleri ve yakınlarını özellikle ilgilendiren MEB zorunlu hizmet affı konusu ilgiyle takip edilmekte. MEB zorunlu hizmet nedir? MEB zorunlu hizmet affından kimler etkilenir, af kimleri kapsar? Soruların cevabı haberimizde.

Güncelleme:

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabından, öğretmenlere zorunlu hizmet affının 16 Haziran 2023 tarihi itibarıyla getirildiğini bildirdi. Açıklamanın ardından çok sayıda kişi zorunlu hizmet affından yararlanıp yararlanamayacağını araştırmaya başladı. Zorunlu hizmet affının detayları merak edildi. İşte zorunlu hizmet affı detayları…

Zorunlu hizmet ne demektir? MEB zorunlu hizmet nedir?

Zorunlu hizmet öğretmen, polis ve doktor gibi meslek gruplarının atanmalarından sonra zorunlu olan görev olarak bilinmektedir. Adayın KPSS puanı doğrultusunda zorunlu hizmet görevi yapacağı bölge belirlenir.

MEB zorunlu hizmet ise öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmeleri için mecburi olarak yaptıkları görevdir. Öğretmenler bu yükümlülüklerini zorunlu hizmet alanlarından olan 4, 5 ve 6. hizmet alanlarında yerine getirirler. Her hizmet bölgesi ve alanının birbirinden farklı hizmet süresi vardır.

Zorunlu hizmet affı nedir? MEB zorunlu hizmet affı kimleri kapsar?

Zorunlu hizmet affı, 2010 yılından önce çalışan adayların Doğu'da zorunlu hizmet olarak çalışması halinde affa dönüştürülebilir. Bahsi geçen zorunlu hizmet affı öğretmenlerin Doğu'da 5 ile 7 yıl arası hizmet etmek zorunda kalmadan şehir değiştirmelerine izin veriyor.

Resmî Gazete'de yer alan düzenlemeyle birlikte, MEB kadrolarında 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayıp zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar ile bu yükümlülüklerini hâlâ görev yaptıkları eğitim kurumlarında sürdüren yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.

Etiketler öğretmen
Yorumlar
Kalan Karakter 800