LGS 1. nakil sonuçları açıklandı!

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 1. nakil sonuçları açıklandı. İşte 1. tercih sonuçları sorgulama ekranı...

Güncelleme:

2023 LGS 1. nakil sonuçları açıklandı.  MEB takvimine göre bugün açıklanan sonuçlar ile adaylar yerleştiği okulu öğrenebilecek.

Bir okula yerleşemeyen adaylar ne yapacak?

 LGS 1. nakil sonuçlarının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen adaylar, 2. yerleştirme döneminde süreci sürdürecek. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. LGS nakil işlemi yapmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümüne girerek sürece başlayabilecek.

LGS 1.tercih sonuçları sorgulama ekranı

LGS 2.tercih başvuruları ne zaman?

İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. 

08 - 16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak. Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.

Nakil başvurusu nasıl yapılır?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” veya “https://eokul.meb.gov.tr” internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

Etiketler LGS
Yorumlar
Kalan Karakter 800