2022 KYK Burs ve Kredi Ücreti Ne Kadar?

Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularını yapan milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2022 KYK burs ve kredi ücreti belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 burs ve kredi ücretini açıkladı.

Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularını yapan milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2022 KYK burs ve kredi ücreti belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 burs ve kredi ücretini açıkladı.

2022 yılında lisans öğrencilerinde 850 TL, yüksek lisans öğrencilerinde bin 700 TL, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 TL KYK bursu ödenecek. Diğer yandan KYK burs ve kredileri yaz tatilleri dahil de olmak üzere yılın her ayı ödeniyor.  Burs ödemeleri her ayın ilk günlerinde yapılıyor ancak ödemeler öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre farklı günlerde gerçekleştiriliyor.

KYK bursu kimlere verilir?

Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Kurum Kuruluş Kanunu gereği, yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Burs nedir?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Öğrenim kredisi nedir?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Son 12 Ayı Gözden Geçirdiniz mi? Yılın son ayı, önceki 12 aya bakmak ve sonraki 12 ay için hedefler belirlemek için en iyi zaman.

 

Etiketler KYK Burs Kredi
Yorumlar
Kalan Karakter 800