Maaşınızın ne kadarını birikime ayırmalısınız?

Her maaş gününde elinize geçen parayla birikime başlamayı mı düşünüyorsunuz? Ne kadar birikim yapacağınızı bilmek gelirinize ve finansal hedeflerinize bağlı. Peki bu durumu nasıl yönetmelisiniz?

Her maaş gününde elinize geçen parayla birikime başlamayı mı düşünüyorsunuz?

Ne kadar birikim yapacağınızı bilmek gelirinize ve finansal hedeflerinize bağlı. Peki bu durumu nasıl yönetmelisiniz?

1. En uygun miktarın ne olduğuna karar verin:

Ne kadar biriktirmeniz gerektiğini anlamak için bir plan yapın. Örneğin, 60/30/10 bütçesi ile %10 kategorisinin birikimlerinize gitmesine karar verebilirsiniz. Bunu yapmanız hiç de zor değil. Size en uygun yaklaşımı seçin.

2. Maaşı birikim ve yatırım hedefleriniz arasında bölün:

Birikimlerinizi farklı hesaplara ayırmak, sahip olduğunuz birikim hedefinize odaklanmanıza ve doğru yolda kalmanıza yardımcı olabilir. 

MAAŞISINIZI NASIL BÖLEBİLİRSİNİZ? İŞTE ÖNERİLER...

Acil durum birikimleri:

Acil durumlar için biriktirilecek ideal para miktarı, temel yaşam masraflarınızın (gıda, ilaç, konut, temel hizmetler) 3 ila 6 ayı veya mümkünse daha fazlası olmalı. 

Kısa vadeli birikimler:

Kısa vadeli hedeflerinizi belirleyerek maaşınızdan ne kadarını birikime ayırmanız gerektiğine karar verin. Ev peşinatı için mi biriktiriyorsunuz? Bebek için mi? Bir iş için mi? Unutmayın bu, beş yıldan daha kısa bir süre içinde erişmeniz gereken para.

Emeklilik için biriktirilen para:

Emeklilik birikimleriniz söz konusu olduğunda, paranızı yatırmak, paranızı büyütmenin en iyi yolu.

Diğer yatırımları düşünün:

Dikkate alınması gereken yatırım türleri arasında emeklilik hesabınızın dışında borsaya yatırım yapmak, gayrimenkule veya küçük işletmelere yatırım yapmak yer alır.

İstek harcamaları:

Hayat tamamen işten ve eğlenceden ibaret olamaz! Bu nedenle, eğlence için bütçenizde yer açmanız önemli. Seyahat, alışveriş ve diğer savurganlıklar gibi şeyler bu eğlenceli kategoriye girer.

Maaşınızın ne kadarını birikime ayırmanız gerektiğini bilmek, hedeflerinize bağlı! Bu nedenle, ne kadar biriktireceğinizi hesaplarken önce bütçenizi ve hedeflerinizi belirlemeniz gerekecek!

Birikime başlayabilmeniz için 12 ipucu?Birikime başlayabilmeniz için 12 ipucu?Birikim için motivasyona mı ihtiyacınız var? Unutmayın motive olmanın yollarını bulmak, hedeflerinize ulaşmanın anahtarı. Motivasyon, gerçekten ne istediğinize odaklanmanızı sağlayacak! İşte birikime başlama motivasyonunuzu oluşturmak ve sürdürmek için 12 basit ipucu!

 

Etiketler Maaş Birikim
Yorumlar
Kalan Karakter 800