2023 İçin Hedef Planlaması

Finansal durumunuzu düzene sokmak biraz stresli olabilir. Ancak para hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız mutlak bir zorunluluktur. Bu yüzden hep beraber organize olacağız ve 2023 için biraz planlama yapacağız.

Finansal durumunuzu düzene sokmak biraz stresli olabilir. Ancak para hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız mutlak bir zorunluluktur. Bu yüzden hep beraber organize olacağız ve 2021 için biraz planlama yapacağız.

 İşte "7 Adımlı Oyun Planımı" içeren bir alt kümeyle 5 ana adımım:

ADIM 1: YÜZLEŞİN

Finansal durumunuzu oluştururken yapmanız gereken ilk şey, bandı söküp zararla yüzleşmektir. Banka hesap ekstrelerinizi açın ve kredi kartı hesabınıza giriş yapın, son 3 aylık harcamalarınıza bakın ve herhangi bir borcunuz varsa, bakiyeleri kontrol edin.

Şu ana kadar finansal hayatınızda neler olup bittiğini tam ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirin. Ve finansal durumunuz o kadar iyi görünmüyorsa, dikkat etmeye çalışın. Bu, ilerlemek için gerekli ilk adımdır. Finansal açıdan özgür olma yoluna başlarken, hasarla yüzleşmek en büyük zorluklardan biridir. Paranızın kontrolünü sağlamak çok fazla cesaret gerektirir. Ancak bir kez yaptıktan sonra, geleceğiniz için daha iyi kararlar vermek için daha önce yaptığınızdan çok daha fazlasını bilen bir süper kahraman olacaksınız. Bu yalnızca 2021 için değil, hayatınızın geri kalanında her yıl yapmanız gereken bir şey. Ve bu da bizi 2. adıma götürüyor.

 

ADIM 2: HEDEF LİSTESİ YAPIN

Hayatınızda başarmak istediğiniz her şeyin bir listesini oluşturmaya başlayın. Bunun biraz zor geldiğini biliyorum, ama kaç kez oturup kendinize "Ne istiyorum?" Diye sordunuz. Maliyetin ne olduğunu (veya olacağını) tahmin etmek için elinizden gelenin en iyisini yapın, böylece yaşam boyu hedeflerinize ulaşmak için finansal olarak neyi taahhüt etmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Bunun üzerinde çalışmak için zaman ayırmak önemli. En sevdiğiniz müziği açın, biraz kahve koyun ve başlayın! Bir partneriniz varsa, onu da bu sürece dahil edebilirsiniz.

 

ADIM 3: LİSTENİZİ ÖNCELİKLEYİN

Hedef belirlemek eğlencelidir, ancak önce hangisinden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız etkisizdir. Hedefler listenize en önemliden en az önemliye doğru öncelik verme zamanı. Her bir hedefiniz için bir öncelik planı yapın. Mesela ilk gerçekleştirmek istediğiniz hedefinize 1 numaralı hedef diye tik atabilirsiniz. Ve bir ortağınız varsa, bu hedeflere öncelik vermenize yardımcı olabilir, böylece bir ekip olarak birlikte çalışabilirsiniz. 

 

ADIM 4: LİSTENİZDEN ODAKLANMAK İÇİN 1-2 HEDEF SEÇİN

Artık hedefler listenize öncelik verdiğinize göre, bu listeden odaklanılacak 1 veya 2 hedef seçme zamanı geldi. Bu iki şey 2021'in ilk çeyreğinde ana odak noktanız olacak. Tüm liste yerine sadece 1 veya 2 şeye odaklandığınızda, zamanınızı ve enerjinizi çok daha etkili bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

2021'in ilk çeyreğinde (90 gün) hedefiniz ulaşılamaz görünüyorsa, 2021’in 1. çeyreğinin sonuna kadar ulaşabileceğiniz bir kilometre taşına sahip olmak için bu hedefi gerçekleştirmek için elinizden ne geliyorsa yapın. Eşinizle aynı öncelikli hedeflere sahip değilseniz, birlikte çalışmak için ortak bir hedef bulmaya çalışın, ardından her birine ayrı ayrı odaklanarak bir hedef seçin.

 

ADIM 5: BİR OYUN PLANI YAPIN

Şimdiye kadar hedeflerinizi belirlediniz ve bunları ilk önce ulaşmak istediğiniz sıraya koydunuz. Önümüzdeki 90 gün içinde odaklanacağınız ilk 1 veya 2 hedefi seçtiniz ve belki de o 90 günün sonunda ulaşmak için bir hedef belirlediniz. Şimdi, bu hedefe tam olarak NASIL ulaşacağınıza dair bir oyun planı yapmanın ve 90 günlük hedefe ulaşmanızı kaçınılmaz hale getirmenin zamanı geldi.

Bu bizi 7 Adımlı Oyun Planıma sokuyor.

Not: Birikim yaparak hayatınızda ciddi değişiklikler yapmak isterseniz, ÜCRETSİZ olarak Moneye’yi indirebilirsiniz.

ADIM 1 (7 ADIMLI OYUN PLANI): HANGİ BİLGİLERE SAHİP OLMASINIZ?

Artık hangi hedefleri takip edeceğinizi bildiğinize göre, bu hedefe ulaşmak için neyi bildiğinizi ve neyin eksik olduğunu anlamanın zamanı geldi. Dışarı çıkın ve hedefinize ulaşmak için şu anda ihtiyacınız olan bilgiyi bulun! Kitaplar, bloglar, YouTube Kanalları, çevrimiçi kurslar aracılığıyla içerik tüketin veya bir koç bile kiralayabilirsiniz.

 

ADIM 2: İÇERİK TÜKETİM AŞAMASI İÇİN BİR ZAMAN ÇİZELGESİ AYARLAYIN

Oyun planındaki bir sonraki adım, 1. Adımdan itibaren tüketim aşamanız için bir zaman çizelgesi belirlemektir. Bunun bu kadar önemli olmasının nedeni, bazılarımızın sadece tüketici olma tuzağına düşmesi ve hiçbir zaman gerçek anlamda eyleme geçmemesidir. Öğrenmeye başlayın. İçeriği tüketmeyi bırakacağınız ve harekete geçeceğiniz bir tarih belirleyin.

 

Kendinize 2 hafta veya belki bir ay verin, ancak tüketim aşamasını ne kadar kısa sürede geçirirseniz, o kadar çabuk harekete geçebileceğinizi ve hedefinize ulaşmaya o kadar yakın olacağınızı bilin!

 

ADIM 3: UYGULAMAYA HEMEN GEÇİN

Tüketim aşamanız tamamlandığında, odak noktanızı eylem unsuruna kaydırmanın zamanı gelmiştir. Bildiklerinizi kullanın ve bunları uygulamaya koyun, daha fazla öğrenmeniz gereken belirli bir şey varsa, ilk uygulamanızın sonuçlarını görmeye başladığınızda bunu yapabilirsiniz.

 

ADIM 4: HER HEDEF İÇİN BÜYÜK BİR EYLEM LİSTESİ OLUŞTURUN

Hangi eylemlerin gerçekleştirileceğine daha fazla odaklanmak için, tekrar oturup büyük bir eylem listesi oluşturmanın zamanı geldi (daha önce oluşturduğunuz devasa hedefler listeniz gibi, ancak daha çok belirli bir hedefe özgü).

 

ADIM 5: BÜYÜK EYLEM LİSTENİZİ ÖNCELİKLEYİN

4. Adımdaki büyük eylem listenizi alın ve her yapılacaklar öğesinin önceliklerini belirlemeye başlayın. (Etkili hedef belirleme çalışmasında bazı trendlerin ortaya çıktığını fark edeceksiniz: 1. Son derece titiz olun. 2. Her şeye öncelik verin. 3. Odağınızı daraltın.)

 

ADIM 6: AKSİYONLARINIZI VE TAKVİMİNİZDE İSTEDİĞİNİZ SONUÇLARI PLANLAYIN

Son derece uzun ve öncelikli bir yapılacaklar listesine sahip olmak yeterli değildir, ZAMAN'a odaklanmanız gerektiğini tam olarak bilmeniz gerekir. Bu nedenle, bu eylemleri ve eylemlerinizin her biri için istediğiniz sonucu takviminizde planlayın

 

ADIM 7: BAŞLAYIN!

Hazır ol ve başla! Artık harekete geçmenin tam zamanı! Tüm bu adımlar, ana liste ve 7 Adımlı Oyun Planı alt kümem, 2021’de kendiniz için belirlediğiniz hedeflere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Yeni yıla günler kala bu yeni yıl kararlarına bağlı kalmanın ve yıla en iyi adımlarla başlamanın zamanı geldi.

 

Kaynak: https://www.wanderwealthy.com/blog/money-planning-for-2019/

Yorumlar
Kalan Karakter 800