Google CEO'sundan verimliliği artırmak için 3 soru

Google verimliliği artırmak amacıyla yeni bir plan yürütüyor. ‘Simplicity Sprint’ adı verilen strateji sayesinde çalışanların ürün geliştirmeyle ilgili fikirlerini alarak verimliliği artırmak amaçlanıyor. İşte Google çalışanlarına sorulan üç soru.

1 7

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, "Simplicity Sprint" adlı yeni bir strateji uyguluyor. Sundar Pichai geçtiğimiz haftalarda 176 bin tam zamanlı personeline yaptığı konuşmada, verimliliğe ve ekip çalışmasına dair görüşlerini dile getirdi ve daha hızlı ürün geliştirme fikirlerinin yer aldığı “Simplicity Sprint” girişimini duyurdu. Yazılım geliştirmede ve teknoloji çalışmalarında hedefe kısa ve hızlı adımlara ulaşma anlamına gelen “sprint”, bu girişimde de benzer amacı ifade ediyor.

2 7

Yaz ayları sürdükçe üretkenlik azalma eğilimi gösterir ve birçok şirket, bununla mücadele etmenin, morali ve verimi yüksek tutmanın yollarını aramaya başlar.

3 7

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, bu yöntemle yalnızca şirket çalışanları arasında üretkenliği artırmakla kalmayıp aynı zamanda daha güçlü bir topluluk ve beraberlik duygusunu teşvik edeceğini umuyor.

4 7

Google çalışanlarına, 15 Ağustos'a kadar şirkette çalışmakla ilgili üç soru sorulacak. Ardından, yöneticiler yanıtları okuyacak ve yanıtlarının şirketin uygulayabileceği bir konu içerdiğini düşünürlerse belirli çalışanlara ulaşacak ve politika haline getirilecek. 

5 7 İşte Google’ın çalışanlarına sorduğu sorular:
  • Kullanıcılarımıza ve müşterilerimize hizmet etmek için daha fazla netlik ve verimlilikle çalışmanızı sağlayacaklar şeyler nelerdir? 
  • Daha iyi sonuçları daha hızlı almak için hız tümseklerini nereden kaldırmalıyız?
  • İsrafı nasıl ortadan kaldırırız ve nasıl büyüdükçe girişimci ve odaklı kalırız?
6 7

Teknoloji devinin 176 bin çalışanının tümüne gönderilecek olan anketin açık uçlu yapısı, çalışanlara şirket meselelerinde söz sahibi olduklarını hissetmeleri için bir yol sunarken, aynı zamanda nasıl yeni fikirlerin nasıl yapılacağı konusunda kitle kaynaklı bir yol olarak hareket ediyor.

7 7

Google'ın ana şirketi Alphabet, geçen ay 2022’nin ikinci yarı kazançlarını bildirdi ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13'lük bir artışla 69.7 milyar dolar gelir getirdi.

Etiketler Google Verimlilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800