Finans

Olumsuz durumlarda ekibinizi nasıl desteklersiniz?

İşte size ve ekibinize durumlar iç açıcı görünmediği zamanlarda kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilecek dört yaklaşım.

14 HER ZAMANKİ GİBİ BİR İŞMİŞ GİBİ DAVRANMAYIN

Geçtiğimiz birkaç yıl herkes için zordu ve bu devam ediyor. Dünyada olan olaylar kontrolünüz dışında gibi görünebilir, ancak bir yönetici olarak buna nasıl yanıt vermeyi seçtiğiniz sizin kontrolünüzde. Çoğu zaman ne yapacağımızı veya söyleyeceğimizi bilmediğimizde susarız. Ancak hiçbir şey söylemezseniz, ekibiniz ya bu durum hakkında bilginiz olmadığını ya da bunu umursamadığınızı varsayar ve bu da size olan güveni sarsacaktır.


Ekibinizin boyutuna bağlı olarak neler olduğunu bir toplantıda veya bir grup e-postasında ele alabilirsiniz. Burada ekibinizle kalpten iletişim kurun. Örneğin, küresel bir soruna yanıt olarak, "Bu sabah haberleri okurken derin bir üzüntü, korku ve hayal kırıklığı hissettim. Bu haberin hepimiz için yürek parçalayıcı ve anlaması zor olduğunu biliyorum. Ben/kuruluş sizi şu şekilde destekleyebiliriz.”


Bu son cümle özellikle önemlidir. İhtiyaç duyduklarında çalışanlara ücretli izin vermek veya bir kriz döneminde yardımcı olabilecek diğer kaynakları veya şirket politikalarını paylaşmak onlar için çok anlamlı olur.