Piyasalarda noel sakinliği

Küresel piyasalarda haftanın ilk günü Noel tatili nedeniyle durgun bir seyir beklenirken, Türkiye'de ise gözler hareketlenmesini sürdüren Borsa'da olacak.

1 6 KÜRESEL PİYASALARDA HAFTANIN İLK GÜNÜ
KÜRESEL PİYASALARDA HAFTANIN İLK GÜNÜ

Küresel piyasalarda haftanın ilk günü Noel tatili nedeniyle durgun bir seyir beklenirken, Türkiye'de ise gözler Borsa'da olacak. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftalık yüzde 4,61 artarak 5.454,79 puanla haftalık kapanış rekorunu kırarken, yeni haftada da Borsa'nın yükseliş ivmesini sürdürmesi bekleniyor.

2 6 ABD'DE BORSALAR PAZARTESİ GÜNÜ KAPALI OLACAK
ABD'DE BORSALAR PAZARTESİ GÜNÜ KAPALI OLACAK

26 Aralık ile başlayan haftanın veri takviminde, salı toptan stoklar, Richmond Fed sanayi endeksi, Dallas Fed imalat aktivite endeksi ve çarşamba bekleyen konut satışları takip edilecek. ABD'de borsalar pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olacak. Noel tatili öncesi artması beklenen perakende satışların zayıf seyretmesi tüketim sektörüne yönelik hisseleri olumsuz etkiledi. Geçen hafta New York borsasında, S&P 500 yüzde 0,20 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,94 değer kaybederken, Dow Jones endeksi yüzde 0,86 yükseldi.

3 6 AVRUPA'DA TATİL HAVASI
AVRUPA'DA TATİL HAVASI

Avrupa borsalarında geçen hafta sınırlı da olsa alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, gelecek hafta bölge borsalarının sakin bir seyir izlemesi bekleniyor. Bu hafta bölge genelinde açıklanacak veri bulunmazken, pazartesi de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak. İngiltere'de salı ve cuma günleri de tatil nedeniyle işlem gerçekleşmeyecek.

4 6 ASYA'DA BOJ'UN BOMBASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
ASYA'DA BOJ'UN BOMBASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Asya borsalarında geçen Hong Kong borsası hariç satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BoJ'un tahvil faizi hedeflerindeki sınırı genişletmesi dünya genelinde tahvil piyasaları başta olmak üzere bütün varlık fiyatlarını etkiledi. 26 Aralık ile başlayan haftanın veri takviminde salı Çin'de sanayi karlılıkları ve çarşamba Japonya'da sanayi üretimi verileri takip edilecek.

5 6 YURT İÇİNDE BORSA REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR
YURT İÇİNDE BORSA REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Yurt içinde geçen hafta Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftalık yüzde 4,61 artarak 5.454,79 puanla haftalık kapanış rekorunu kırarken, gördüğü en yüksek seviyeyi de 5.515,67 puana taşıdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçen hafta politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 9'da sabit bıraktı. Dolar/TL haftayı bir önceki haftalık kapanışın yüzde 0,15 üzerinde 18,6819'dan tamamladı.

6 6 TCMB'NİN TOPLANTI TUTANAKLARI…
TCMB'NİN TOPLANTI TUTANAKLARI…

Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5.500 ve 5.550 seviyelerinin direnç, 5.400 ve 4.380 puanın ise destek olarak öne çıkabileceğini söyledi. Gelecek hafta yurt içinde pazartesi reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanımı, perşembe ekonomik güven endeksi ve TCMB'nin toplantı tutanakları ile cuma dış ticaret dengesi verileri takip edilecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800