Yatırım fonları güvenilir mi?

Bir yatırım hesabı açarak kolaylıkla satın alabileceğiniz yatırım fonlarının güvenilirliğinden duyulan endişe, devlet güvencesi arayışını ortaya çıkarıyor. Peki yatırım fonlarında devlet güvencesi var mı? İşte yanıtı…

1 7 ÇOK SAYIDA ENSTÜRÜMAN VE KAVRAM VAR

Yatırım dünyasında çok sayıda enstrüman ve kavram vardır. Yatırıcımlar birikimlerini değerlendirmek ve varlıklarının değerlerini korumak için bu araçlara ve kavramlara hâkim olmak zorunda hissederler. Ancak finans kuruluşları tarafından sağlanan çeşitli hizmetler, yatırımcıların bu anlamdaki yükünü hafifletir. Bir yatırım hesabı açarak kolaylıkla satın alabileceğiniz yatırım fonlarının çok sayıda avantajı vardır. Eğer siz de varlıklarınızı yatırım fonları üzerinden değerlendirmek isterseniz bu konuda detaylı bilgi sahibi olmanızda yarar var.

Yatırım fonları kurumsal yatırım araçlarıdır. Fonların arzı, yönetimi ve denetlenebilirliği tamamen sistematik bir şekilde sürdürülür. Bu da yatırım fonlarının hem yatırımcılar açısından hem de kamuoyu açısından güvenilir bir araç olduğu anlamını taşır. Siz de yatırım fonlarının ön plana çıkan avantajlarına göz atarak, hangi fonu değerlendirebileceğinize karar verebilirsiniz.

2 7 PROFESYONEL EKİPLERCE YÖNETİM

Yatırım fonları, alanında uzman finans yetkilileri tarafından yönetilir. Paranızı değerlendirebileceğiniz pek çok yatırım aracında sizin de bilgi birikiminiz ve süreci takip etme sorumluluğunuz bir hayli yüksektir ama yatırım fonu bu anlamda size daha risksiz ve zahmetsiz bir alternatif sunar. Varlıklarınızın yatırıldığı fonlar, sizin adınıza finans uzmanları tarafından yönetilir ve bu yönetim sürecinde yaşanan ekonomik gelişmeler ve öngörülerden yararlanılarak yatırımcılara en verimli sonucu sağlamak hedeflenir.

3 7 HIZLI NAKDE ÇEVRİLEBİLME

Yatırım fonları kolaylıkla nakde dönüştürülebilen araçlardır. Yatırım fonlarınızı satmak istediğiniz zaman, gün içerisinde işlem yapılan saatler dahilinde satış emri oluşturabilir ve valör süresi dolduktan sonra, varlıklarınızı getirileriyle birlikte nakde çevirebilirsiniz. Yatırım fonları, çok sayıda yatırım aracı arasında işlevsel yönleriyle ön plana çıkar.

4 7 BÜYÜK ÖLÇEKLİ YATIRIMLARA DAHİL OLMAK

Yatırım fonları, küçük ölçekli kuruluşların ya da bireysel yatırımcıların bireysel imkanları ile gerçekleştiremeyeceği yatırım fırsatları sunar. Böylelikle bireysel müşteri olarak hem ulusal hem de küresel büyüklükteki pek çok farklı yatırıma fon üzerinden dahil olabilirsiniz. Yatırım fonlarının minimum işlem limitleri oldukça düşüktür, böylelikle cüzi miktarlarla küresel ölçekli yatırımlara son derece kolay bir şekilde dahil olabilirsiniz.

5 7

GÜVENİLİR OLMAK

Yatırım fonları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından denetlenen finansal kuruluşların ya da profesyonel aracı kurumların sağladığı yatırım hizmetleridir. Dolayısıyla bu kurum ve kuruluşların yatırım fonlarına dahil olan her kişiye karşı resmi ve hukuki olarak sorumlulukları vardır. Yatırım fonlarına dahil olan yatırımcılar olarak fonlara ödediğiniz bedeller de devletin yasal güvencesi altındadır.

6 7 KAMU OTORİTELERİNCE DENETİM

Türkiye’deki yatırım fonlarının hepsi Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), Takasbank, Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) güvencesi altındadır ve denetime tabiidir. Kamuya bağlı olarak hizmet sunan bu kuruluşlar fonların içeriğini, işleyişini ve değerlerini sürekli olarak takip eder ve denetler. Yatırım fonları bu anlamda yatırımcıların haklarını elde etmesi açısından güvenilir bir yatırım aracıdır.

7 7 ÇEŞİTLENDİRİLMİŞ PORTFÖY

İyi bir yatırım sürecinde portföyün çeşitli ve dengeli olması çok önemlidir. Bu nitelikleri karşılayan bir portföy, anlık gelişmelerden ve risklerden daha az etkilenir. Yatırım fonlarını yöneten uzmanlar, fonların içeriğini çeşitlendirerek farklı yatırım araçlarını bir fonda buluştururlar. Bu da yatırımların daha dengeli ve korunaklı yapılmasına katkıda bulunur. Yatırım fonlarındaki çeşitlendirilmiş portföyler farklı sektörlere ya da farklı alanlara yönelik araçlara yatırım yapılmasını sağlar

Yorumlar
Kalan Karakter 800