Youtube Music kullananlara müjde! O özellik sonunda geliyor!

Pek çok kişi tarafından müzik dinlemek için kullanılan YouTube Music, sonunda kullanıcıların beklediği o özelliği devreye sokuyor. İşte detaylar...

Birçok akıllı telefon kullanıcısı, müzik dinlemek amacıyla genellikle Spotify ve Apple Music gibi popüler müzik dinleme platformlarına yöneliyor. Bu platformlara alternatif olarak, Youtube Premium üyeliğiyle birlikte sunulan Youtube Music de tercih ediliyor.

Diğer rakiplerinin sunduğu birçok özellikle beraber, Youtube Music artık canlı şarkı sözleri özelliğini de bünyesine ekledi. Bu güncellemeyle, kullanıcılar şarkıları dinlerken şarkı sözlerini canlı olarak takip edebilecekler. 

Live Lyrics özellikleri 

Live Lyrics adı verilen bu yeni özellik, mevcut şarkı sözleri sekmesinin görsel ve işlevsel olarak güncellenmesini içeriyor. Artık şarkı sözleri daha büyük metinlerle ve daha rahat okunabilir aralıklarla kullanıcılara sunulacak. Canlı şarkı sözlerindeki satırlar beyaz renkle vurgulanırken, diğer şarkı sözleri ise tonlu gri renkte görülecek.

Youtube Music kullananlara müjde! O özellik sonunda geliyor! resim: 0

Kullanıcılar ayrıca canlı şarkı sözlerinin arka planında albüm kapağının bulanık bir şeklini görebilecekler. Şarkı başlamadan önce, YouTube Music, dinleyicilerin dikkatini çekmek için bir nota görseliyle sesi vurgulayacak. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar müziği daha derinlemesine deneyimleyebilecekler.

Canlı şarkı sözleri özelliği başlangıçta tüm şarkılarda kullanılamayabilir, ancak zaman içinde desteklenen şarkı sayısının artması planlanıyor. Desteklenen şarkı sayısı gün içinde bile sürekli olarak artacak. Desteklenmeyen şarkılar için ise statik şarkı sözleri sürümü mevcut olacak.

Ne zaman kullanıma sunulacak?

YouTube Music'in canlı şarkı sözleri özelliği, Android uygulaması (v6.15) ve iOS uygulaması (v6.16) sürümleri için kullanıma sunuldu. Ancak, bu güncelleme henüz test aşamasında olan "Şimdi Çalınıyor" kullanıcı arayüzünü içermiyor. 

Etiketler Youtube
Yorumlar
Kalan Karakter 800