Xiaomi’yi durdurabilene aşk olsun! Şimdi de bu sektöre adım atıyorlar! Çok şaşıracaksınız!

Dijital dünyanın yıldızlarından bir tanesi olan Xiaomi şimdide otomobil sektörüne adım atıyor. İşte detaylar…

Güncelleme:

Elektrikli otomobiller gündeme gelmeye başladıkça hiç ummadığınız firmalarda bu alanda kendisine Pazar aramaya başlıyor. İşte bunlardan bir tanesi olan Xiaomi geçtiğimiz yıldan itibaren elektrikli otomobil üretme konusunda her geçen gün daha ciddi adımlar atıyor. Üstelik bu alanda ortaklık yapmak isteyen firma birkaç büyük üretici ile dahi görüşme yapmış durumda.

Xiaomi’yi durdurabilene aşk olsun! Şimdi de bu sektöre adım atıyorlar! Çok şaşıracaksınız! resim: 0

Dünyaya akıllı telefonlar ile giriş yapan ve adını bu alanda duyuran Xiaomi şimdide otomobil pazarına girmeye hazırlanıyor. Üstelik bu yeni bir durum değil. Uzun zamandır bunun hazırlıklarını yapan firma son olarak Chery ile de görüşme sağladı. Bu anlamda somut adımların önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.

Otomobil üretimi için pek çok firma ile görüşme halinde

Xiaomi, otomobil üretimi için pek çok firma ile görüşme halinde. Araç üretimi konusunda ciddi adımlar atan firma bu anlamda gerçekten ipin ucunu sıkı tutacak gibi duruyor. Son olarak görüşme yaptığı firmalara baktığımızda karşımıza pek çok öncü firma çıkıyor. Bunlar:

  • Brilliance Auto Group
  • Chery Automobile
  • Beijing Automotive Group

Xiaomi CEO’su Lei Jun yukarıdaki şirketler ile görüştüklerini ve bu anlamda hedeflerini gerçeğe dönüştürmek adına ortalama olarak 10 milyon dolar yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi. Gelecek yıl bir araç üretmek istediklerini söyleyen Jun, sedan tipi olacak olan bu aracın isminin MS11 olabileceğini ve 101 kWh bataryaya sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler Otomobil Xiaomi
Yorumlar
Kalan Karakter 800