Wi-Fi ağınızı hızlandırmak için ne yapmalısınız?

Gündelik hayatımızda sık sık kullandığımız internet, pek çok işimizi kolaylaştırıyor. İnternetin yavaşlaması ise hayatımızı kötü etkiliyor. İşte interneti hızlandırmanın yolları…

Güncelleme:

Kullanılmayan sekmeler kapatılmalı

Bilgisayarınız ya da herhangi bir akıllı cihazınızın eklemiş olduğunuz uygulamalar ya da açık sekmeler internetin yavaşlamasına sebep olabilir. Bu yüzden interneti hızlandırmak için yapılması gereken şeylerden ilki, kullanmadığınız eklentileri kaldırmak ve sekmeleri kapatmaktır.

İnternet hızı test edilmeli

İlk olarak internet hız testi yapmalısınız. Speed test olarak da bilinen internet bağlantısı hızını test etmek için, internetteki hız ölçüm sayfalarından yararlanabilirsiniz.

Evde hangi noktalarda sinyal seviyesinin yoğun olduğuna bakılmalı

Evdeki internet sinyali bazı noktalarda daha yoğun olabilir. Bunu ölçebilmek için çeşitli uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

Cihazdaki virüsler temizlenmeli

Virüsler, bilgisayarınızın hızını düşürüp internetinizi yavaşlatır. Bu nedenle bilgisayarınıza antivirüs programı yükleyerek, virüsleri temizlemelisiniz.

Cihaz güncellenmeli

Cihazın güncel versiyonlarını kullanmak performans artışı sağlar. Cihazınız 5-6 yıllık ise yeni teknolojileri desteklemeyebilir. Bu sebeple, Wi-Fi hızınız olumsuz etkileniyor olabilir. Eğer cihaz eski ise donanımı değiştirebilirsiniz.

Modeminizi kapatıp açın

Eğer internetinizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız modeminizi kapatıp açmak internet hızınıza etki edebilir.

 Modemi sinyallerin engellenmeyeceği bir yere koyun

Antenli bir modeminiz varsa antenleri yatay bir şekilde değil, dikey bir şekilde konumlandırmalısınız. İnternetiniz kabloluysa çok uzun kablo da internetin yavaşlamasına sebep olabilir. Bu nedenle kablo boyu kısa olmalıdır.

Modemin yanına elektronik cihaz koyulmamalı

Modemin yanına elektronik cihaz koymamalısınız. Çünkü modeminizin frekansı cep telefonu, monitör, gibi cihazlarla karışabilir. Karışan sinyaller, internet hızının yavaşlamasına neden olur.

İnternete bağlı olan, kullanmadığınız cihazlar kapatılmalı

Modeminize ne kadar çok cihaz bağlıysa internet hızı o kadar yavaş olur. Akıllı telefon, akıllı televizyon gibi kullanmadığınız akıllı cihazları kapatmak, internetin hızlanması konusunda size yardımcı olur.

Sinyal güçlendiricilerden yardım alınmalı

Eski bir modem, yeni olan telefonunuzun teknolojisi ile uyumlu olmadığı için internet erişiminizin normalden daha düşük seviyede kalmasına neden olabilir. Eski bir modem kullanıyorsanız modeminizi değiştirmek yararlı olacaktır.

Parayı iyi değerlendirmek için atılacak 15 adımParayı iyi değerlendirmek için atılacak 15 adımParanızı iyi değerlendirmeniz için atmanız gereken 15 adım. Özlem Denizmen yazdı...

 

 

Etiketler wifi
Yorumlar
Kalan Karakter 800