Vergisiz cep telefonu dönemi 1 Kasım’da başlıyor!

Aylardır merakla beklenen ve Cumhurbaşkanı tarafından muştulanan haber nihayet gerçek oluyor. ‘Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar’ dün resmi gazetede yayınlandı.

Güncelleme:

Aylardır merakla beklenen ve Cumhurbaşkanı tarafından muştulanan haber nihayet gerçek oluyor. ‘Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar’ dün resmi gazetede yayınlandı. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan haberde öğrencilerin 1 Kasım’dan itibaren vergisiz telefon alabilmesinin önü açıldı.

Cep telefonu alabilmek için en önemli şartın 26 yaşından gün almamak olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda bu programdan açık öğretim öğrencilerinin muaf tutulduğu da görülüyor. Resmi gazete kararı ile birlikte gerçekleşecek olan bu durumda öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması esas alınıyor.

Vergisiz telefon dönemi resmen başlıyor

Öğrenciye vergisiz telefon dönemi resmen başlıyor. 9.500 TL değerinde ve daha altındaki telefonlara uygulanacak olan bu durum ile birlikte her bir öğrenci bir defaya mahsus olarak telefondan yararlanabilecek. Bu arada telefonların tutarının da en fazla 5.500 TL olması ön görülüyor.

Vergisiz cep telefonu dönemi 1 Kasım’da başlıyor! resim: 0

İkinci el telefonlar kapsam dışı kalırken aynı zamanda öğrencilerin Açıköğretim Fakültesi kapsamında olmaması da gereken şartlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda telefonların da 2 yıl içerisinde satılmaması gerekiyor. Böylece artık öğrenciler 1 Kasım’dan itibaren merakla bekledikleri telefonlarına kavuşabilecekler.

Etiketler telefon
Yorumlar
Kalan Karakter 800