Threads uygulamaları karıştı! Binlerce kişi yanlış uygulamayı yükledi

Meta’nın Twitter rakibi platformu Threads, milyonlarca kişi tarafından indirildi. Fakat isim benzerliği nedeniyle başka Threads uygulamasının da kullanıcı sayısının artması dikkat çekti.

Güncelleme:

Meta’nın Twitter rakibi platformu Threads, kullanıma sunulması ile birlikte büyük bir başarıya imza attı. Kısa bir süre içerisinde 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşan sosyal medya platformu, 150 milyondan fazla indirmeye ulaşmış durumda.

Meta imzalı Threads platformunun bu çıkışından faydalanan aynı isimdeki başka bir platformun da indirme sayıları son dönemde önemli sayıda artmış durumda. Sequoia Capital’in desteğiyle 2019’da kullanıma sunulan Slack uygulamasının alternatifi olan Threads, yeni adaşının lansmanını izleyen günlerde kullanıcı akınına uğradı.

İsim benzerliği ile oluşan kafa karışıklığı nedeniyle birçok kullanıcı Meta tarafından sunulan Threads uygulaması yerine diğer Threads uygulamasını indirdi.

Yanlış Threads uygulaması indirildi 

Data.ai tarafından paylaşılan rakamlara göre Slack alternatifi olan Threads uygulaması iOS üzerinden 880 binden fazla, Android üzerinde ise 1 milyondan fazla indirildi.

Yanlışlıkla indirilen Threads en çok indirilen 52’nci uygulama olmayı  başarırken, iş kategorisinde ise üçüncülüğe kadar çıktı.

Tüm bu gelişmelerin üzerinde Slack alternatifi Threads, web sitesine ve mobil mağazalara “Instagram ile alakamız yoktur” notunu düşmek zorunda kaldı.

Threads nedir?

Meta’nın Instagram ekibi tarafından oluşturulan Threads, 500 karaktere kadar kısa gönderiler veya güncellemeler yayımlamaya izin veren bir platformdur. Ayrıca, Threads kullanıcıları bağlantılar ve fotoğrafların yanı sıra en fazla 5 dakika uzunluğunda videolar paylaşabiliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800