Tesla modellerine Grok entegrasyonu! Yakında geliyor

Elon Musk'ın Mart 2023'te kurduğu XAI adlı startup şirketi tarafından piyasaya sürülen Grok yapay zeka aracı, esprili cevaplarıyla tanınıyor. Dikkatleri üzerine toplayan bu yapay zeka aracının, yakın gelecekte Tesla otomobillerine entegre edilmesi planlanıyor.

Güncelleme:

Grok, ChatGPT ve Google Bard gibi sohbet botlarına rakip olarak piyasaya sürülen bir yapay zeka aracı. İnsanlara yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş olan bu yapay zeka aracı, esprili yanıtlarıyla kısa süre içinde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. XAI, mizah anlayışı zayıf olan kullanıcılara Grok'u önermese de, bu sohbet botunun Tesla otomobillerine yakın bir tarihte eklenmesi planlanıyor.

Grok'un geliştirilmesi sürecinde, başlangıçta 33 milyar parametreli Grok-0 adlı bir yapay zeka modeli test edildi. Bu model, diğer modellere göre performans olarak geride kaldı. Örneğin, ortaokul seviyesindeki matematik problemlerini çözen GSM8k test sonuçları, Meta'nın LLaMa 2 diliyle aynı seviyede bulundu.

Tesla modellerine Grok entegrasyonu! Yakında geliyor resim: 0

Daha gelişmiş olan ve şu anda kullanıcılara sunulan Grok-1 modeli, matematik ve kodlama alanındaki çeşitli akademik testlerde değerlendirildi. Bu testlere göre, Grok-1'in aynı matematik testinde ChatGPT 3.5 ve LLaMa 2'den daha iyi sonuçlar elde ettiği görüldü.

Ayrıca, Grok Macaristan'daki matematik lise finallerine dahil edildi ve sınavı yüzde 59 başarıyla geçti. Buna karşın Claude-2 yüzde 55 ve GPT-4 ise yüzde 68 başarı elde etti. Elon Musk, Grok'un diğer dillere kıyasla daha az veri ve kaynakla eğitildiğini vurguluyor.

Grok gerçek zamanlı veri toplayabiliyor

Grok'un diğer modellere kıyasla en önemli avantajı, Twitter gibi sosyal medya platformlarından gerçek zamanlı veri toplayabilmesi. Bu özellik, Grok'un güncel olaylar hakkında bilgi edinebilmesine olanak tanır ve bu, sosyal medya ve internet erişimi olmayan sohbet botlarına göre büyük bir avantaj sağlar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800