Teknoloji savaşı kızışıyor! Dev teknoloji şirketlerinden sır gibi yapay zeka görüşmesi!

Teknoloji dünyasının devleri ABD’de bir araya geliyor. Sır gibi saklanan görüşmede masada olacak olan konu “yapay zeka”. Yapay zekanın kongrede nasıl düzenleneceğini yakından görmek isteyen şirketler ABD senatörleri ile çok randevu dahi oluşturdular.

Güncelleme:


ABD hükümeti uzun süredir yapay zeka ile ilgili kapsamlı olan bir çalışma yapıyor. Bunu yasalara da dökmek isteyen hükümet bu anlamda çalışmalarını sürdürüyor.  ABD senatörleri ve yasa yapıcılar bu anlamda çalışmalarını sürdürürken bu çalışmaları yakından görmek isteyen teknoloji şirketleri de bir toplantı tertip etti. Toplantıda Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Bill Gates’de yer alacak.

Tarihe geçecek toplantı konusu “yapay zeka”

Teknoloji savaşı kızışıyor! Dev teknoloji şirketlerinden sır gibi yapay zeka görüşmesi! resim: 0

Toplantıya katılacak olan isimler de oldukça çarpıcı. Çünkü bu toplantıda Tesla ve X CEO'su Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Microsoft kurucusu Bill Gates yer alacak. Ayrıca OpenAI CEO görevini yürüten Sam Altman’da bu toplantıda yer alacak. Bu toplantı sonucunda ise yasanın ana hatlarının belirginleşmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Toplantının ismi: Al Insight Forums

Toplantı isminin de Al Insight Forums olarak açıklandığı bu toplantıda tıp, eğitim ve güvenlik alanlarındaki konuların ele alınacağı açıklandı. Yapay zekanın bu alanlarda oluşturabileceği risklere dikkat edilecek. Toplantıya 20’den fazla yapay zeka şirketinin CEO’su katılacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800