Tatilde siber tuzağa düşmemek için bunları yapın

Siber saldırıların en yoğun yaşandığı mekanlardan biri de oteller. Otellerdeki ortak Wi-Fi ağlarını hedef alan siber suçlular, verilerini ele geçirdiği hesapları birkaç dakika içinde boşaltabiliyor. Havuz başında güneşlenirken hack'lenmemek için bu uyarıları mutlaka dikkate alın.

1 6 Kablosuz ağ isimlerine dikkat edin
Kablosuz ağ isimlerine dikkat edin

Eğer bulunduğunuz lokasyondaki halka açık Wi-Fi ağlarının isimleri birbirine çok benziyorsa onlara şüpheyle yaklaşın.

2 6 İşlemlerde kendi internetinizi kullanın
İşlemlerde kendi internetinizi kullanın

Online alışveriş işlemlerinizde 4G bağlantınızı kullanın. Bankacılık, e-ticaret veya uçak bileti, otel rezervasyonu gibi işlemleriniz için operatörünüzün internet hizmetini kullanmayı tercih edin.

3 6 Kayıtlı ağları temizleyin
Kayıtlı ağları temizleyin

Aralıklarla telefonunuzun ağ hafızasını silin. Cihazlarınızda kaydedilmiş Wi-Fi ağlarını ara ara silerek telefonunuzu temizleyin.

4 6 Otomatik bağlanmayın
Otomatik bağlanmayın

Ağlara otomatik bağlanmayın. Yeni bir ağa bağlanacağınız zamanlarda telefonunuzun otomatik bağlanma özelliğini kapatın. Ayrıca, belirli aralıklarla Wi-Fi ağını telefonunuza unutturun ve tekrar giriş yapın.

5 6 Yanlış şifreyle girişi deneyin
Yanlış şifreyle girişi deneyin

Yanlış şifreyle internete girmeye çalışın. Oteldeki ortak Wi-Fi ağına yanlış şifre ile bağlanmayı deneyin. Eğer internete girmeyi başarırsanız bu birinin sizi izleyeceğinin ve bilgilerinizin güvende olmadığının bir göstergesidir.

6 6 OTELLER GÜVENLİK DUVARI KULLANMALI
OTELLER GÜVENLİK DUVARI KULLANMALI

Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi, gelişmiş uç nokta koruması ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen küresel sağlayıcısı WatchGuard’a göre, otel sahipleri, sundukları internet hizmetinin hackerlar tarafından manipüle edilerek misafirler için güvenlik riski oluşturmasını engellemek için güvenlik duvarı ve WIPS özellikli erişim noktalarını kullanmalılar.

Yorumlar
Kalan Karakter 800