Starlink uydularından performans rekoru: Ses hızının iki katını aştı

Starlink uyduları, Starship testinde ses hızının 2 katı bir hızda test edilerek yeni performans rekoru kırdı.

Güncelleme:

SpaceX'in Starship roketi ile gerçekleştirdiği Nisan ayındaki ilk test uçuşunda Starlink uydu internet servisi, yeni bir performans rekoru kırdı. Starlink'in uyduları, test için fırlatılan Starship roketinde yer aldı. 

Şirket, test fırlatışı sırasında Starlink'in gerçekten de Starship roketinde yer aldığını ve uçuş sırasında ses hızının iki katı hızında ve ticari uçakların uçtuğu yüksekliğin neredeyse üç katı yükseklikte seyahat ettiğini doğruladı. 

İrtifa ve hız rekoru

Starlink, Starship'in ilk uçuş testi sırasında 123.600+ fit (36.679 metre) yükseklikte ve Mach 1,7 (2.082 km/s) hızında seyahat ederken bağlantı sağladı. Bu, uçuş sırasında kullanım için bir irtifa ve hız rekoru olarak kaydedildi. Rekorun kırılması, SpaceX'in Crew Dragon uzay aracının dönüşünde Starlink bağlantısının kullanılmasına da olanak tanıdı. 

Bu test uçuşuyla birlikte Starlink uydularının yorucu bir ortamda iyi performans gösterdiği anlaşıldı. Starlink, yörüngedeki uydularla iletişim kurmak için bir çanak kullanmak zorundaydı ve SpaceX, 2021'deki başvuru turundan bu yana çanak portföyünü genişleterek değiştirdi. 

Etiketler SpaceX
Yorumlar
Kalan Karakter 800