Otonom araç dehşet saçtı! Karıştığı kaza ile ABD’de büyük tartışmalara yol açtı!

Kaliforniya’da gerçekleşen kaza ile birlikte otonom taksi şirketi Cruise ABD’deki tüm faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı.

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde otonom taksinin karıştığı bir kaza tartışmaların ortasında yeniden farklı bir tartışma konusu ortaya attı. Kaliforniya’da gerçekleşen kaza ile birlikte otonom taksi şirketi Cruise ABD’deki tüm faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı.

General Motors’un sahibi olduğu Cruise şirketi uzun zamandır otonom taksi konusunda ABD’de tartışmaların ortasında hizmet vermeye devam ediyordu. Ancak son karıştığı kaza ile birlikte tüm operasyonu askıya almak durumunda kaldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada taksilerin artık insan kontrolünde çalışacağı bilgisine yer verildi.

Sürücüsüz araç kullanma lisansı askıya alındı

Cruise otonom aracının karıştığı kaza sonrasında Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi (DMV), şirketin otonom araç kullanma iznini iptal etti. Üstelik bunun sebebi sadece kaza değil kazaya dair verilen kanıtların gerçeği yansıtmaması.

Kazada video kaydının belirli bir noktasını gösteren delilleri sunan Cruise için gerçekler hiçte öyle değil. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi (DMV), farklı kanallardan aldığı video görüntüleri ile olayın gerçek yüzünü öğrendi. Buna göre çarpma anından sonra durması gereken araç altına aldığı insanı 20 metre daha sürüklüyor. Üstelik bir de kenara çekme manevrası yapıyor. Durmadan önceki hızı ise saatte 11 km olarak ölçüldü.

Etiketler Cruise Otomobil ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800