Microsoft’a rekor vergi cezası! Ceza miktarını duyunca şok olacaksınız!

Microsoft’un başı Amerika’da dertte. Neredeyse 20 yıllık bir meseleden dolayı 28.9 milyar dolar değerinde bir ceza ile karşı karşıya kalacak. İşte detaylar…

Güncelleme:

Hafta içinde yapılan bir başvuruya dayandırılan haberde Microsoft için SEC (ABD Menkul Kıymetler Borsası) başvurusu geldi. Buna göre İç Gelir İdaresi (IRS) Microsoft tarafından ödenmemiş bir vergi tespit etti. Bu başvuru ise IRS tarafından 2004 – 2013 yılları arasındaki faaliyetlere istinaden yapılan denetimler sonucunda oluştu.

Microsoft 2004 – 2013 yıllarında ne yaptı?

Neredeyse 20 sene öncesine ait olan vergi denetimine elbette Microsoft itiraz edecek. Buna göre şirket Karayip adasına yaklaşık olarak 39 milyar dolarlık bir gelirini aktarmış gözüküyor. Yıllarca süren çekişmelere dahi konu olan bu durum henüz çözülebilmiş değil. Ancak yapılan incelemelerden sonra SEC’e henüz hafta içi başvuru yapılması da küçümsenecek bir olay değil. Öyle ki söz konusu rakamın 28.9 milyar dolar olması da hiç azımsanacak gibi değil.

Microsoft henüz çok yakın bir tarihte 2.5 trilyon dolar değere ulaştı. Üstelik bu Apple gibi 3 trilyon dolarlık bir devin ardından 2. Sırayı almasını da sağladı. Tüm bu veriler ışığında 10 yıl boyunca IRS ile mücadele eden şirket henüz daha geçen aylarda 1.5 milyar dolar değerindeki bir mahkemeyi kazanarak ismini duyurdu. Ancak görünüşe göre IRS dur durak bilmeden Microsoft’u izlemeye devam edecek.

Etiketler ceza Microsoft vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800