Kanada'dan iki sosyal medya uygulamasına güvenlik nedeniyle yasak!

Kanada'nın, güvenlik nedeniyle Çinli sosyal medya uygulaması "WeChat" ve Rus siber güvenlik şirketi "Kaspersky"e ait uygulamaların hükümete ait mobil cihazlarda kullanılmasını yasakladığı öğrenildi.

Güncelleme:

CTV News'in haberine göre, Kanada Hazine Kurulu Başkanı Anita Anand tarafından yapılan açıklamada, hükümetin verdiği mobil cihazlarda Çin'in sosyal medya uygulaması WeChat ve Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky'e ait uygulamaların kullanımının yasaklandığı duyuruldu. Bu kararın nedeni ise gizlilik ve güvenlik endişeleriydi.

Açıklamada, "Kanada hükümeti, hükümet bilgilerinin gizliliğini ve korunmasını sağlamak amacıyla bilgi sistemlerimizi ve ağlarımızı koruma konusunda sürekli olarak çalışmaktadır. Potansiyel siber tehditleri düzenli olarak izlemeye ve gerektiğinde hızla harekete geçmeye devam edeceğiz" denildi.

Kanada'dan iki sosyal medya uygulamasına güvenlik nedeniyle yasak!  resim: 0

Mobil cihazlara erişim sağlıyor

Yapılan incelemeler sonucunda WeChat ve Kaspersky uygulamalarının gizlilik ve güvenlik açısından kabul edilemez riskler oluşturduğuna karar verildi. Bu uygulamaların mobil cihazın içeriğine önemli ölçüde erişim sağladığı tespit edildi.

Açıklamada, bu iki uygulamanın hükümetin verdiği mobil cihazlardan kaldırılacağı ve cihaza tekrar indirilmelerinin engelleneceği bilgisi verildi. Ancak, belirtilmelidir ki, söz konusu uygulamaların hükümet bilgilerini tehlikeye attığına dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır.

Açıklamada, bu kararın yalnızca hükümete ait mobil cihazları etkilediği ve vatandaşların bu uygulamaları kullanmaya devam edebileceği vurgulandı.

Etiketler Kanada
Yorumlar
Kalan Karakter 800